Els plats que heu de tastar a La Barra del 7 Portes Galvany!

Si voleu assaborir la cuina del mític 7 Portes, amb més de 185 anys d’història, sense baixar a la Barceloneta, tasteu la barra plena de delícies que tenen al carrer Amigó!
La Barra del 7 Portes Galvany
La Barra del 7 Portes Galvany
Time Out en col·laboració amb Gastronosfera
Publicitat

Si hi ha un restaurant que és tot un clàssic de la nostra ciutat aquest és el 7 Portes, als porxos d’en Xifré, a cavall entre el Born i la Barceloneta, un dels més antics de Barcelona. Està especialitzat en fer una molt bona cuina tradicional, seguint receptes familiars que han passat de generació en generació, i dels seus fogons han sortit receptes que són tot un emblema de casa nostra, com l’arròs Parellada, una paella que no requereix ganivet per menjar-la perquè, ja sigui de peix o mixta, es presenta sense espines, closques o ossos; o els canelons trufats, un clàssic de festa major que aquí dominen com si l’haguessin inventat ells.
I, des de l’any passat, per assaborir aquestes delícies no cal dirigir-se a la part baixa de la ciutat, perquè han obert una sucursal al carrer Amigó, 53, La Barra del 7 Portes Galvany. En allà podreu tastar gairebé els mateixos plats que a la casa mare, però amb un estil més informal, de tapa i platet. La carta, tot i que més reduïda que la del 7 Portes, inclou totes les receptes famoses i, a més, es renova mensualment amb plats que inclouen ingredients de temporada. I val la pena anar-hi, perquè a més de menjar bé trobareu un ambient jove i informal en un local d’allò més agradable i amb una terrassa amb vistes al preciós edifici del Mercat de Galvany. Us expliquem què trobareu (i assaborireu!), bon profit!

Per picar o compartir amb gust

Ja sigui a l’hora de l’aperitiu o al vespre, les tapes de La Barra del 7 Portes Galvany són tot un ‘must’ per maridar amb una cervesa ben fresca. Trobareu clàssics com l’ensaladilla russa, els bunyols de bacallà, anxoves amb pa de coca amb tomàquet i, sobretot, les seves delicioses croquetes, amb una beixamel espectacular, ja siguin les 7 Portes, de pernil i pollastre, o les crocants de pernil ibèric. I no hi falten les cassoletes de musclos, al vapor o a la marinera, els calamars a la romana, amb maionesa i romesco, o, fins i tot, les ostres. Us llepareu els dits!

Segons amb tradició arrelada

Si aneu amb gana, a La Barra del 7 Portes Galvany trobareu plats de sempre que no només ompliran el vostre estómac, sinó, sobretot, us faran gaudir com si estiguéssiu a casa de la iaia. Cal tastar el caneló 7 Portes, un plat barceloní farcit de carn rostida, o la recepta millorada del caneló trufat de festa major, de gust incomparable. Si sou més d’arrossos, teniu on triar, perquè a més de la clàssica paella Parellada, de peix o mixta, també trobareu una deliciosa fideuà amb allioli, arròs negre o l’arròs de conill lleugerament picant amb olives de Kalamata, tota una delícia. I si sou carnívors, no patiu, també tenen steak tartar de bou i un filet de vedella que us faran salivar.

Postres de vici (i de l’àvia!)

Res millor que acabar qualsevol àpat amb unes bones postres i, a La Barra del 7 Portes Galvany, volen que aquest sigui un moment especial. Tenen propostes boníssimes, com el gelat de iogurt fet a casa, el sorbet de llimona o el bol de fruita de temporada, però hi ha dues receptes que ho peten. D’una banda, la deliciosa mousse de xocolata negra que cal tastar sí o sí, i d’una altra, la mini crema catalana, una recepta que va introduir als anys 60 del segle XX la senyora Carme Parellada, mare de l’actual propietari, Paco Solé Parellada, i que manté els ingredients i els sabors originals que tots tenim a la memòria. Si sou llaminers, gaudireu de valent!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat