Si hi ha un restaurant que és tot un clàssic de la nostra ciutat aquest és el 7 Portes, als porxos d’en Xifré, a cavall entre el Born i la Barceloneta, un dels més antics de Barcelona. Està especialitzat en fer una molt bona cuina tradicional, seguint receptes familiars que han passat de generació en generació, i dels seus fogons han sortit receptes que són tot un emblema de casa nostra, com l’arròs Parellada, una paella que no requereix ganivet per menjar-la perquè, ja sigui de peix o mixta, es presenta sense espines, closques o ossos; o els canelons trufats, un clàssic de festa major que aquí dominen com si l’haguessin inventat ells.
I, des de l’any passat, per assaborir aquestes delícies no cal dirigir-se a la part baixa de la ciutat, perquè han obert una sucursal al carrer Amigó, 53, La Barra del 7 Portes Galvany. En allà podreu tastar gairebé els mateixos plats que a la casa mare, però amb un estil més informal, de tapa i platet. La carta, tot i que més reduïda que la del 7 Portes, inclou totes les receptes famoses i, a més, es renova mensualment amb plats que inclouen ingredients de temporada. I val la pena anar-hi, perquè a més de menjar bé trobareu un ambient jove i informal en un local d’allò més agradable i amb una terrassa amb vistes al preciós edifici del Mercat de Galvany. Us expliquem què trobareu (i assaborireu!), bon profit!