1. Público
    Foto: Grupo PanteaPúblico
  2. Público
    Foto: Grupo PanteaPúblico
  3. Público
    Foto: Grupo PanteaPúblico
  4. Público
    Foto: Grupo PanteaPúblico

Ressenya

Público

4 de 5 estrelles
  • Restaurants | Catalana
  • preu 3 de 4
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • Crítica de Time Out
Ricard Martín
Publicitat

Time Out diu

Al carrer Enric Granados hi trobem la concentració més alta de restaurants del centre de Barcelona: hi ha grans cases, i també restaurants que es limiten a perpetuar amb solvència
–la majoria– la desfilada de croquetes de pernil, potes de pop amb parmentier i tàrtars. És per això que cal celebrar la presència del restaurant Público, obert la primavera del 2024. Sota l'apel·latiu de Taverna Gastronòmica –que ho vol dir tot i res– el que realment importa és que aquí hi trobem una cuina de producte a càrrec d'un cuiner, l'Edgar Martínez, que té una filosofia que lliga directament amb les d'en Sant Santamaria i en Xavier Franco del Saüc. És a dir, la mínima manipulació possible del millor producte de temporada i la cerca de receptes que no prenen el gust del client pel d'un menor d'edat. 

Exemple? Uns quants. Començant per la cura amb la qual tracten l'esaladilla russa, amb cada verdura bullida per separat i al dente, amb musclos i gambeta de Huelva i un escabetx boníssim, o unes croquetes d'escalivada amb un tel fi de cansalada. També val molt la pena començar amb la gilda de la casa, amb anxoves confitades a mà, oliva gordal i piparra. Cordeu-vos –o descordeu-vos, més aviat– els cinturons amb els segons. El millor exemple? Uns calamars farcits de ceps i botifarra negra de Cal Rovira, amb un toc de bledes i un llit de fesols de Santa Pau amb el seu suquet i la tinta del calamar. Aquest és un lloc de productàs i festa major. En lloc de kimchi i escumes, aquesta és una cuina d'escabetx, brasa i sofregit, on reconeixes el que menges però sempre amb un toc autoral.

El celler –200 referències i 35 vins a copes– és tan impressionant com l'espai: una cuina oberta amb taula central i el producte exposat. El restaurant també funciona com a botiga de vins fins les 23 h. 

Detalls

Adreça
Enric Granados, 30
Barcelona
08008
Transport
M: Passeig de Gràcia
Horaris
De dt. a dj. de 13 a 1 h. Dv. i ds. fins a 2 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà