Al cada cop més actiu Poblenou, el polifacètic Xefo Guasch (arquitecte, pintor, restaurador, animador cultural...) ha instal·lat, en una agradable cantonada, una petita joia de cuina sense necessitat de foc, és a dir, tot en cru. Dotat d’una àmplia i ben ubicada terrassa, a Raw Bar es pot gaudir d’una proposta variada i original d’amanides, carpaccios i tàrtars, amb barreja molt rica de diferents cultures.
Una idea que ja feia temps que rumiava en Xefo (creador i ànima d’emblemàtics llocs com ara Rita Blue, Margarita Blue i Rita Rouge) i que ha pogut posar en pràctica gràcies a la col·laboració del jove xef Eduard Tola, experimentat en cuines de països que aquí eren ignorades i que ara estan furiosament de moda, com la mexicana o peruana. Tot està preparat al moment i es podria sintetitzar que és “tot cru, tot bo”. Les experiències en altres països de l’Edu expliquen el gran refinament i l’encert d’algun dels seus plats, com el tàrtar d’emperador o el cebiche al chipotle, el picant mexicà. El primer és potser el més impressionant, amb un toc de fons de mostassa, combinada amb llima, cibulet i oli de tòfona blanca. Els cebiches de corbina són el plat fort, un al pebrot vermell, marinat en llima, coriandre, ceba vermella i pebrot groc, i l’altre al chipotle.
El que també diferencia aquests cebiches és la incorporació d’un blat de moro blanc, també anomenat 'mazamorra', que és poc utilitzat i no necessita estar torrat, que és el que sovint molesta en aquest plat. També hi ha cebiche de salmó i tonyina. Gran encert de l’Edu. De l’oferta d’amanides, sorprèn la de cactus nopal ('la chumbona') a tires, amb tomàquet, coriandre, ceba i un toc picant, amanida i formatge ratllat. La miniesqueixada està molt aconseguida i és diferent. L’oferta és molt original i promet bons moments, sobretot aquest estiu i la pròxima tardor, gràcies a la seva esplèndida terrassa.