Si sou d'aquells foodies que s'endinsen en carrerons amagats seguint aromes delicioses, segur que coneixereu els restaurants del grup La Alcoba. El primer en obrir, La Alcoba Azul, va saltar ràpid a la fama, no només pel nom de tango, o per la cuidada oferta de tapes i begudes, o per la curiosa decoració o la terrassa al barri del Call, sinó també per servir sempre un pinxo del dia gratuït amb cada beguda. Sí, tota una grata sorpresa a la nostra ciutat.
Aquesta mateixa filosofia, la de sorprendre amb mossegades delicioses, l'han estès a diversos locals més, entre ells La Alcobita i El Bandoler, al mateix carrer Salomó Ben Adret del Call, a cinc minuts de la catedral o de la plaça Sant Jaume, i també l'Alcoba Barcino, al carrer Correu Vell i a tocar de les muralles romanes. Llocs amb història que reconeixereu fàcilment pels fanalets que precedeixen la seva entrada.
Tots comparteixen una decoració que inunda de vegetació un interior tènuement il·luminat, l'arbre de la vida com a leitmotiv, mobiliari de fusta fet a mida, elements antics recuperats d'aquí i d'allà i un mural pintat a mà que inclou una gàbia oberta que simbolitza la llibertat. També una selecció musical escollida, així com un servei de bàrman excepcional, que sap llençar perfectament les canyes i elaborar còctels d'autor que, fins i tot, es poden personalitzar a demanda. I, per descomptat, una gastronomia basada en les cuines de la conca mediterrània, amb tapes que van des d'embotit ibèric a l'humus i un munt de receptes exòtiques, elaborades amb productes locals i de proximitat, ja que fins i tot el pa que acompanya l'humus el fa un forn sirià del Barri Gòtic. Si us ve de gust fer un tast, us proposem recórrer tres Alcobas distintes i tastar-hi a cadascuna tres tapes diferents, totes maridades amb una beguda a mida. Seguiu-nos i assaboriu-les!