Lot de regals 'foodies'
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Regals gastronòmics de Nadal per als més 'foodies'

No saps què regalar aquest Nadal?! A tothom li agrada menjar! Amb aquests regals gastronòmics a taula quedaràs la mar de bé.

Mireia Font
Escrit per: Ricard Martín
Publicitat

Nadal ja ens bufa a a la cara el seu alè greixós de torrons, i el maldecap per veure quin regal comprem esdevé una migranya trepanadora. Encara que els 'foodies' – menyspreable anglicisme que se'ns aplica a la gent de bon menjar– ho tenen fàcil. Tu compra un xic de menjar i beure del bo i ja veuràs que tothom encantat. Així i tot, tens dubtes? Quin menjar regalar per Nadal? Què regalar a qui agrada cuinar? No et preocupis, encara hi ha temps i t'ho posem fàcil. I a més, et deixem aquí algunes idees amb un plus d'originalitat que ben segur seran molt millor rebudes que aquell 'pongo' tan carrincló que regales, amb variacions, cada any. El millor del regal 'gastro' és que si l'exerceixes, tens punts d'acabar-te'n beneficiant (menys del que va dirigit al teu cunyat, aquell garrepa sideral). I si no vols regalar menjar, aquí tens una llista dels millors regals fets a Barcelona

NO T'HO PERDIS: Els millors panettones de Barcelona 

Regals gastronòmics de Nadal per als més 'foodies'

1. El millor de Barcelona en una targeta

Fer un regal 'gastro' és compromès perquè mai saps si l'encertaràs. Ara bé, us oferim un tret segur: la targeta regal del Time Out Market Barcelona és el regal 'foodie' definitiu i us posa en una simple targeta de plàstic el milloret de l'escena gastronòmica de Barcelona. La cosa funciona així: cada targeta va carregada amb 50 o 80 euros de consumicions al Time Out Market, que reuneix les millors propostes gastronòmiques de Barcelona sota un mateix sostre: 14 cuines de primera línia, un restaurant de servei complet excel·lent, quatre barres de begudes, una barra de postres i una cafeteria.

Per aconseguir-la, només heu d’entrar a la pàgina web de l’equipament i escollir quina de les dues targetes preferiu. Un cop seleccionada, també haureu de marcar el mètode d’entrega que més us agradi: rebre-la en format físic a casa vostra o rebre un val de regal al vostre correu electrònic per recollir la targeta al Market.   

2. Venedors de fum

S'ha convertit en un recurs nadalenc valuós. No saps què regalar als teus amics? Què tal una caixa de fumats artesans de Rooftop Smokehouse seleccionats per fer el vermut? Porta magret d'ànec, 'chicharrón', mantega fumada, anxoves amb mantega, gildes, cheddar i piparres... i fins i tot un platet per a l'hora del vermut! Tot passat per l'alquímia de llenya i fum d'aquests mags de la retrocuina. La caixa val 79,50 euros.

Publicitat

3. Naturals mensuals

Aquest xicot que surt a la foto és en Rafa Camps del celler La Natural de Gràcia. És un cul inquiet que no para; produeix el seu propi vi natural, organitza tasts, fa venda online, etc. També està ben entossudit a transmetre la seva passió pels vins d'intervenció mínima a tothom. Com? Doncs, amb una subscripció mensual de tres ampolles per 49 euros al mes. Provar el millor de la producció natural sense moure el cul de casa? Sí, si us plau. Quin gran regal!

4. Un àlbum de cromos gurmet

Aquesta és la il·lusió feta realitat d'en Rubén Bermúdez, empresari de la restauració propietari d'Arume i Cera 23, entre d'altres. Bermúdez, un gastrònom de llibreta que marca els llocs on ha anat a menjar, trobava a faltar l'emoció infantil de les col·leccions de cromos: obrir el paquet, enganxar estampetes, el plaer del completista. I aquest Nadal ha aconseguit ajuntar les dues passions a El Àlbum del Gourmet: un àlbum de cromos que reuneix més de cent grans restaurants de Barcelona en diferents franges d'estils i preus (des de cuina d'autor a tavernes de barri, molts d'ells veritables clàssics, com Els Pescadors o Rasoterra).

El funcionament és molt senzill: cada cop que mengis en un dels restaurants de l'àlbum, rebràs cromos per enganxar, i el número que et donin dependrà del que t'hagis gastat menjant. A partir d'aquí, pots intercanviar i col·leccionar cromos amb altres 'foodies'. Els qui completin l'àlbum tindran premis com sopars gurmet per a dos fins a experiències VIP en alguns dels millors restaurants de Barcelona. L'àlbum costa 10 euros. 

Publicitat

5. Les coses clares i la xocolata prèmium

En Lluc Crusellas, campió del World Chocolate Masters 2022, és el responsable d'un dels millors obradors de xocolata de Catalunya, l'Eukarya. Voleu regalar indulgència i plaer sense límits? Preneu nota: Caixa Experiència. Regalareu deu barres de xocolata, selecció de set bombons, torró de neules, torró de xocolata negra, esfèrics de festuc i xocolata blanca, rocs d’ametlla i xocolata negra i, per acabar, crema de cacau i avellanes. Tot per 105 euros.

6. 'Miña terra' vegana

Ens consta; anar a menjar fora amb amics o familiars vegans no sempre és fàcil. Per això no és estrany que ens tremolin un xic les cames quan ens toca fer un regal comestible lliure d'aliments d'origen animal. La solució la trobareu a la botiga de productes gallecs Ego Galego de Gràcia, on venen dues caixes de productes vegans prèmium, sòlids i líquids, salats i dolços; llaunes d'algues, sidra, paté de bolets, galetes, vi, marron-glacé, etc. El lot Arbruñeiro val 40,35 euros i l'Acibreira, 54,10 euros. Un regal deliciós i compromès amb el planeta.

Publicitat

7. De l'hort a casa

Coneixeu L'Ortiga? És una cooperativa agroecològica de Collserola. Per promoure l'alimentació sostenible i de proximitat tenen horts de cultius rotatius a la masia de Can Monmany. Res de químics, només utilitzen fems orgànics; una excel·lent manera de recuperar l'entorn i el patrimoni agrícola. Reparteixen cistelles setmanals i quinzenals de fruita i verdura ecològica a domicili a Barcelona i a uns quants municipis del Vallès Occidental. Valen 24, 29, 37 euros segons dimensió. Sorpreneu amb salut i ecologia, regaleu la primera cistella!

8. Heu begut oli!

No ens feu dir el tòpic... Bé, el direm! Al preu que s'enfila l'oli, això és com beure or. I al metall preciós remet el nom de Cosmos, un producte de l'empresa catalana Cometes de La Pobla de Cérvoles (Les Garrigues). És d'oliva verge extra prèmium i es produeix només amb arbequines, premsades en fred i mitjançant una agricultura ecològica i biodinàmica. Està considerat un dels millors olis d'oliva del món, i ha recollit la medalla de plata de la New York International Olive Oil Competition 2024 (NYIOOC). Però al vostre cunyat això se li'n refot. El que el deixarà amb la mandíbula desencaixada serà el gust afruitat, amarg mig amb un toc picant, amb molts polifenols que li donen un sabor intens. Heu begut oli? Tant de bo! Aquesta meravella en una ampolla de 250 ml costa 15 euros

Publicitat

9. Beure per creure

Ja fa temps que les ratafies de Licors Portet són reconegudes a certàmens internacionals de prestigi. Fa cinc anys, van triomfar als Spirits Rating d'Estats Units. Aquest 2024 han repetit èxit al Concurs Mundial de Brussel·les Spirits Selection (CMB) amb la ratafia dels Raiers reserva de l'avi Joan. D’estructura complexa, l'elaboren amb la maceració de nous verdes, els destil·lats d'una vintena de plantes arrels i espècies, cafè, taronja, macerats de clau, canyella, nou moscada i arrel de genciana. Val 15,5 euros. Saben el que fan. És una empresa familiar de la Pobla de Segur que es dedica al món dels licors des de 1883. Distribueixen a botigues, cellers i pastisseries d'arreu de Catalunya i gestionen comandes online.

10. Sigues el rei del guisat!

És una obvietat que si hi ha molta gent a taula menjant i gaudint és perquè algú s'ha passat moltes hores a la cuina. Si per alguna malastrugança et toca a tu ser l'hoste d'algun d'aquests dinars, ja comences a suar pensant en fricandó per a 12. No et preocupis, El Asador en Casa és la teva salvació: es dediquen a fer rostits i guisats a baixa temperatura i te'ls porten a domicili. La cosa és molt senzilla: tries els plats que vols a la seva web, esculls el dia d'entrega i ells te'ls porten a casa, envasats al buit.

Només calen 15 minuts de forn per tenir-los com acabats de fer, i tenen una caducitat envasada de més de dos mesos en nevera. I la pregunta del milió: val la pena? Doncs sí. Els preus son molt competitius (abundantíssima racció de cua de bou a 14,85 euros, dues cuixes de pollastre rostit amb prunes i pinyons 10,65 €, per exemple) i la mà de cuina és fina, per sucar-hi pa. Envien a tota Espanya i a partir dels 50 euros de comanda l'enviament és gratuït. 

Publicitat

11. Torrons d'estrelles Michelin

Què seria de les postres del dia 25 sense aquells torrons d'impacte que cada any Torrons Vicens es treuen de la màniga? Han fet torró de dònut i torró de Chupa-Chups, però el punt àlgid del dinar assenyalat –que desarma el cunyat– és quan et treus de la màniga el torrò de l'Albert Adrià. I enguany Torrons Vicens apugen l'aposta: han tret Sinèrgia, tota una gamma de torrons d'autor dissenyats per, a més d'Adrià, Jordi Roca, Quique Dacosta i Ángel León.  

Vegeu: un torró de poma de fira  –praliné d’ametlla cruixent, caramel de poma àcida, ganache de poma i cruixent de vainilla amb una sable bretona– de Jordi Roca, o un torró de plancton d'Àngel Leon! Que incorpora microorganismes marins dins de la trufa, i juntament amb el caramel i xocolatad formen l’embolcall del torró. Un torró únic, misteriós, intens i radicalment saborós. L'Albert Adrià participa amb una recepta marca de la casa: un assortiment de cremes de torró –en envasos que sembla crema de mans!– elaborades amb fruits secs, per combinar amb les exquisides i cruixents neules artesanes. Un joc de sabors i textures que permet a cadascú combinar al seu gust. 

12. Bons microbis!

I si, aquestes festes, en comptes de regalar calories i greixos, regalem salut? Ferment9, la botiga i taller de Sant Antoni, és un referent en aliments fermentats i probiòtics, i un punt de pelegrinatge consolidat per a 'foodies' i vegans de la ciutat. Allà poden preparar-vos una caixa plena de delícies que cuiden la salut intestinal, milloren la digestió i reforcen el sistema immunitari. Us hi espera una selecció espatarrant: vuit tipus de xucrut (des del clàssic fins al de pinya amb gingebre), set varietats de kimchi, a més de quefirs, kombutxes i molt més. Tècniques tradicionals i innovadores per poder oferir sabors exquisits.

Publicitat

13. Ones de solidaritat

El consumisme exagerat i el tràfec d'obsequis inútils que acaben oblidats a un racó de la casa us posen els pèls de punta, oi? Odieu la part consumista del Nadal, però esteu obligats a fer un obsequi. Som aquí per ajudar-vos. Open Arms ven 'merchandising' propi que salva vides. Un exemple? La tassa Astral Open Arms. Per només 15 euros, contribuireu a finançar projectes d’aquesta ONG compromesa amb causes socials i mediambientals.

14. 'Team' galet

Sou dels que penseu que un Nadal sense sopa de galets és com un Sant Jordi sense llibres i roses? Sou del 'team' barceloní de l'enllumenat de galets gegants? Doncs, tenim bones notícies per vosaltres. L'empresa empordanesa de rajoles 'funky' Bussoga ha dissenyat el bol galet. Ideal per servir a taula o per utilitzar com a element decoratiu, està fet de ceràmica, fa 20x15x9 cm i val 49,8 euros. Correu! El nombre de peces que han fet és molt limitat.

Correu perquè han fet un nombre limitat de peces! 



Publicitat

15. Quin morro (fi)!

Típica situació; heu de fer un regal a una persona que no coneixeu gaire. L'única cosa que sabeu és que els diumenges és més d'anar a fer el vermut que no pas d'anar a missa. Doncs només amb aquesta informació ja li podreu fer un senyor regal. A la web de la 'troupe' Morro Fi els que tenen quatre vermuteries homònimes a Barcelona hi veureu packs 'vermutaires' amb ampolles, patates gruixudes, salses d'aperitiu, olives farcides, piparres, llaunes marineres, etc. Costen entre 45,9 i 88,5 euros.

16. Iogurts 'made in' casa

Teniu un amic 'cuinetes' amb els calaixos i armaris plens de 'gadgets' i li heu de fer un regal? És probable que ja tingui algun motlle, estoig, estri o recipient de Lékué, però segurament encara no té la iogurtera per microones. Una novetat recent del seu catàleg, el Kefir & Yogurt Maker, està dissenyat per fer iogurts i quèfirs casolans de manera fàcil, ràpida i sense complicacions. A més, ocupa molt poc espai i a la web hi ha penjats videotutorials amb receptes senzilles. El preu? Només 24,9 euros.

Publicitat

17. Un xic de sal i pebre

Alerta, que esteu davant del Sant Graal del cuiner maldestre. El calendari d'advent d'espècies i condiments de Just Spices s'ha convertit en un regal d'allò més escaient (no direm recurrent). En l'edició d'enguany, hi trobareu 24 llaunes grans amb mescles d'espècies pensades amb saviesa per propulsar amb força amanides, verdures al forn o guisats: 'topping' d'amanida, mix mexicà, per a pasta amb sal i oli, per a bolonyeses, amaniment balsàmic... Només cal un xic imaginació. Que, per cert, si no és el vostre fort, us ho arreglen afegint al pack el llibre de receptes 'Sabor para cada día', 50 receptes amb els condiments ideals per a ús diari. El preu: 99,9 euros amb el llibre, o una edició de butxaca amb 23 bossetes a 29,99 euros.  

18. Un blanc únic

El 2022 la DO Penedès va incorporar la categoria Vi de Mas, que serveix per reconèixer un graó excepcional de en la denominació: es refereix a vins que estan fets amb raïm ecològic, collit a mà i amb una edat mínima dels ceps de deu anys. I a més han d'estar vinculats a una masia centenària que sigui propera. El blanc Mas Llinda compleix tots aquests requisits, i a més és boníssim. De la cooperativa Covides, va ple de notes tropicals i de pastisseria, un vi gastronòmic elaborat amb una mínima intervenció, i ideal per acompanyar sushi, foie i peix fumat. El podeu comprar a l'agrobotiga de la cooperativa.  

Publicitat

19. Un negre que també ho és

Un vi extraordinari i molt singular no ha de ser car, necessàriament. Fugiu dels que presumeixen d'enòlegs amb Riojas a 55 euros. I l'arma per foragitar-los podria ser, per exemple, el vi de Fang de Cal Salat. Limitat a una tirada de 600 ampolles, aquest vi ha passat 8 mesos de criança en àmfora de fang, un fet que evoca notes de figa seca. I que l'equipa amb un 'punch' molt poc comú en els vins ecològics: després del sabor mineral clàssic del vi natural, el tastes i fa una pujada alcohòlica final que desmenteix el sabor calcari del principi. Potent i exquisit. Us penseu que costa una pasta? Doncs no, val 12 euros i el podeu comprar a la seva web. 

20. Enrotllem-nos

Si penseu que les neules són prescindibles a la taula de Nadal és que no heu tastat les de Rosés & Garriga. Des del 1856, cinc generacions de la família s’han dedicat a l’art d’elaborar aquests cilindres de galeta, i encara avui els fan a mà. En tenen de tradicionals (amb un toc de llimona i vainilla) i de tres tipus de xocolata: negra, blanca i amb llet. Es poden comprar a l’obrador de Sant Iscle de Vallalta i a la web: calculeu que triguen al voltant d’una setmana.

Publicitat

21. Luxe comestible

Ah, el caviar, fosc i cremós objecte de desig, paradigma del luxe comestible... L'únic productor de caviar català és Nacarii: ous d'esturió de la Vall d'Aran, amb nou anys de cria, netejats amb pinces. A Barcelona tenen un sumptuós espai on fan venda, degustació i pedagogia, i on dues llaunetes de 10 grams us costaran 44 euros. No pots quedar malament, posant un xic de caviar a taula.

22. Rei de la tradició

Les millors coses de la vida no són (gaire) cares. I el saber culinari d'en Jordi Vilà (Alkimia, Alkostat) aplicat a la cuina nostra no té preu. A la botiga VaDeCuina –que ha obert segona seu a Comte Borrell, 54– hi trobareu clàssics nadalencs catalans en la millor de les versions, per a molta gent (o no): vegeu un kit d'escudella per a dues persones. Solucions per als àpats de Nadal: la botiga és petita, la cuina és molt gran.

Publicitat

23. Capricis importants

Estris-capricis de cuina que us arreglin la vida? La botiga Gadgets & Cuina en té molts, però en sobresurten dos. Una pedra volcànica de l'Etna, ideal per fer pizzes. Cuinar a la pedra no altera el gust de l'aliment, accelera la cocció i proporciona una base cruixent (i va amb una pala de fusta per fer-te el pizzaiolo). Complement: un llevataps elèctric perquè no facis més desastres.  

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat