Al costat de les pistes d’esquí de Grandvalira i ubicat en un refugi rústic de fusta i pedra, davant del llac de Pessons, hi trobareu el restaurant Els Pessons: menjar a la seva terrassa és un espectacle natural. Sou a 2300 metres d’altitud, envoltats per l’imponent pic de Montmalús i el circ glacial dels Colells. L’espectacle també és al plat: la seva és una cuina de brasa afinadíssima, amb un espectacular filet de vaca vella madurada, i guisats potents i arrossos de muntanya: no se m’acut cap millor lloc per menjar un bon civet de cérvol.
No patiu, que també hi ha opcions de peix i vegetarianes d'alta qualitat: com per exemple un pop a feira amb crema de trumfes del Pirineu, o un curri calent de llenties beluga amb verduretes i alvocat. Una bona opció per dormir és el proper hotel Naudi, un hotel boutique familiar i de tracte proper, amb la ‘charme’ intacta de quan va obrir, a finals dels anys seixanta.