Sorprèn i reconforta veure un restaurant de cuina catalana com el Gegant al carrer Pujades de Poblenou (on les cafeteries d'especialitat floreixen en tota la seva esplendor blanca). O potser tampoc és tan sorprenent. Gegant és un restaurant obert per en Jordi Mestres, un dels socis de la cafeteria d'especialitat i torradora pionera a Barcelona, Nomad i de l'Ivan Fernández, expropietari del bar de vins naturals de La Sagrera, 035, com a cap de sala i sommelier. El tercer soci en joc, esclar, és el xef: el cuiner Joan Vallès, que s'ha llaurat una gran reputació com a cap de cuina al Monocrom.
Gegant és un restaurant petit i tirant a lletjot, d'interiorisme bàsic, però que para tota l'atenció possible a tractar molt bé el grapat de comensals que acull en cada servei. Vallès ha optat per agafar plats de cuina catalana clàssics i populars, que alguns de tan oblidats semblen moderns, i refer-los amb l'ofici après en cuines com la de Fermi Puig. Aquí el binomi de llegum i proteïna animal, tant de casa nostra i a vegades tan oblidat, s'exhibeix en plats boníssims, com per exemple un verat escabetxat amb mongetes del ganxet, o un bacallà amb cigrons boníssim, que sembla que suri en un suc del seu propi pil-pil, salat pel peix i dolç pels menuts marins del mateix peix. També es nota el domini del cuiner en l'ofici de refrescar a base d'envinagrats, com unes llentilles amb orella. El menú de migdia ja és una institució, i Fernández et deixa triar la copa de vi amb un tast entre dues opcions.