Us presentem dos nous locals on, a més de menjar-s’hi molt bé, hi passen coses (interessants). L’Adrià Alsina, especialitzat en comunicació econòmica, fart de rodar deu anys pel globus –feines a Washington o Hong-Kong–, es va “cansar de saltar de país en país” i de dedicar-se a “megaprojectes més o menys útils”. Va tornar a casa per “viure el moment de canvi i fer una aportació tangible”. Què millor que posar un bar per prendre el pols al moment?
Aquest és L’Industrial, un bar-restaurant ubicat en un antic magatzem industrial de Sant Antoni –de quan el cinturó fabril envoltava el Raval– que vol recuperar la tradició del debat ciutadà al cafè: “Ser una fàbrica de complicitats, on la gent es trobi i parli”. Alsina va decidir que el convuls moment polític és més important que el futbol. Aquí les activitats estrella són les nits de seguiment electoral: “S’han viscut com a finals de Champions les municipals, les eleccions britàniques i el referèndum grec”, explica (també hi passen futbol, que per alguna cosa és un bar, encara que subscrit al New York Times).
La segona pota és la música en viu: gaudeixen d’un fastuós soterrani insonoritzat on els vespres de dijous a dissabte hi ha jazz i rock en viu. I la tercera és la gastronòmica, esclar; “Molts locals temàtics s’obliden del menjar. Nosaltres preferim tenir una carta curta i bona: no competim amb l’Adrià, però tot el que hi trobis és bo i casolà”: croquetes –que fan en massa cada dilluns i ja tenen fama–, braves, russa, escalivada, ous amb xistorra i torrades i embotits. I menú de migdia recomanable. Polítics: hi ha sortida secreta al carrer!
Autònoms ben menjats
Porta amb porta amb l’espai de coworking Transforma BCN –viver d’autònoms i start-ups amb una bona agenda cultural– hi ha el seu restaurant Vivant (Consell de Cent, 394. T. 93 315 80 09), fruit de l’associació entre el fotògraf Roger Grasas i el restaurador Gerlac Santos. “Estem enfocats a la cuina de l’àvia i donem menjar a tothom que entri, esclar. L’ambient que es crea és molt interessant”, diu Santos.
Cal cuidar l’autònom. Ells ho fan amb un menú diari que desperta afecte: per 11 euros, vi de la casa bo, verdures curioses –patata i mongeta amb parmesà– i vitello tonato, per dir l’exemple d’un itinerari. Plats tradicionals i ben resolts, amb substància, però que eviten xipollejar en l’oli i el fregit. La carta de nit és “força clàssica”, amb l’encert de fer més que tapes, quasi plats, amb una boníssima relació qualitat-preu. Tempten, i molt, uns macarrons amb botifarra esparracada, o un guisat amb cua de bou desossada. L’apartat de plats del dia es mou constantment, i hi podem trobar agradables sorpreses (ortiguillas a la Dreta de l’Eixample!). Abans o després del tiberi, és molt recomanable entrar al local veí: si no en sortiu amb cap business, segur que hi haureu conegut gent maca.