Thang Pham és un xef vietnamita que ha fet un pont gastronòmic entre Saigon i Nova Orleans: el
Me és l’únic lloc a Catalunya on poder gaudir de la cuina criolla,
melting pot de les olles dels desplaçats francocanadencs, italians i espanyols. Encara que Pham, un romàntic arrauxat, també clama que és un dels dos únics cuiners vietnamites en exercici aquí. Va anar a estudiar arquitectura a Nova Orleans, i allà va descobrir que el que realment l’apassionava era una cuina “que és l’única dels EUA amb identitat pròpia”. Després de dotze anys allà, va venir a Barcelona perquè “volia anar a un lloc d’on no sabés res de la seva gent ni de la seva història”: sense tenir un
background de coneixements comú amb l’interlocutor, les coses són molt més intenses i sorprenents. Bé, coneixia Gaudí, en la seva opinió “l’arquitecte més gran que ha existit”. Pham passa èpoques més vietnamites o més criolles. Ara està en plena fase cajun, i al
Me podreu menjar el
crawfish gumbo, luxuriant sopa-escudella d’arròs i marisc de closca, i plats de carn fumada i especiada que van molt més enllà del rostit sureny dels EUA. A Nova Orleans, com cantava Robbie Robertson, “si no t’han atrapat les dones, ho farà la música”. Si us apassiona, heu de saber que hi ha un bar dedicat a aquesta ciutat: l’associació
Amics de NOLA té un club privat (Diputació, 206. T. 93 530 58 85) dedicat a l’apreciació de The Big Easy. Hi podeu beure cervesa Abita, escoltar la música associada a la ciutat i, sobretot, pel mòdic preu de 20 euros anuals, saber que cap grup de guiris recremats us tocarà els nassos a la barra. El local és espaiós i maco, i hi fan festes temàtiques en dates assenyalades.