Carmina: delícies amb tocs toscans
Comencem amb bones notícies: aquella Itàlia idealitzada amb colors càlids, mobiliari rústic, tons terra i sabors abundants existeix, es troba al bell mig del Born i es diu Carmina (de la família del Grup Isabella's). Aquest restaurant, situat en una antiga casa colonial del segle XIX de Ciutat Vella, us obre les portes a la Itàlia més càlida, amb una decoració que sembla robada d'una fantasia de la Toscana, i una gastronomia que reflecteix la passió i dedicació pels sabors autèntics i els ingredients de qualitat.
Les pastes són, sens dubte, el seu plat fort, amb clàssics com els ‘spaghetti alle vongole’ o els ‘pappardelle alla norma’, i receptes tan úniques com els seus ‘Spicy Lobster linguine mancini’. Un imprescindible és el clàssic ‘spaghetti alla carbonara’, elaborat amb un mim infinit pel seu xef Luca Mazzini, qui ens revela que l’èxit de la seva recepta es troba principalment en la cocció del guanciale i la mescla del formatge pecorino ratllat de primera qualitat amb els rovells d’ou. També revelen el secret del seu excel·lent tiramisú, que, si el demaneu, el munten peça per peça davant dels vostres ulls. Benvinguts a Itàlia!
- L'Argenteria, 37. M: Jaume I (L4). IG: @carmina.bcn