6 restaurants italians on assaborir la cuina tradicional més autèntica

La gastronomia d’Itàlia s’ha guanyat una gran reputació gràcies a la pizza, la pasta i les seves salses, però tots intuïm que és molt més que això. Aquests restaurants que han empolvorat una mica de la seva essència per tota Barcelona us sorprendran
Carmina
Carmina
Contingut patrocinat
Publicitat

Si voleu recórrer el país de la bota de taula en taula sense sortir de la Ciutat Comtal, us proposem fer parada gastronòmica a Carmina, Spaccanapoli Da Daniele, Doppietta, BENZiNA, Galú i Iluzione. La seva fama els precedeix, i és que es llueixen quan es tracta d’elaborar pizza i pasta, però aquests especialistes en masses també són mestres a l’hora de preparar receptes amb verdures, carns i peixos. Us sona l’albergínia a la parmesana? Doncs també és una creació italiana, i, com aquesta, hi ha moltes més igual de delicioses: polenta, frittata, ossobuco...

Altres raons per visitar aquests restaurants? L’ús d’ingredients de la millor qualitat, un homenatge a la tradició italiana sense perdre les ganes d’innovar, i estar situats en alguns dels llocs més emblemàtics de Barcelona. ‘Allora’, us expliquem com és cada un d’ells i quines delícies podreu degustar!

Carmina: delícies amb tocs toscans

Comencem amb bones notícies: aquella Itàlia idealitzada amb colors càlids, mobiliari rústic, tons terra i sabors abundants existeix, es troba al bell mig del Born i es diu Carmina (de la família del Grup Isabella's). Aquest restaurant, situat en una antiga casa colonial del segle XIX de Ciutat Vella, us obre les portes a la Itàlia més càlida, amb una decoració que sembla robada d'una fantasia de la Toscana, i una gastronomia que reflecteix la passió i dedicació pels sabors autèntics i els ingredients de qualitat.

Les pastes són, sens dubte, el seu plat fort, amb clàssics com els ‘spaghetti alle vongole’ o els ‘pappardelle alla norma’, i receptes tan úniques com els seus ‘Spicy Lobster linguine mancini’. Un imprescindible és el clàssic ‘spaghetti alla carbonara’, elaborat amb un mim infinit pel seu xef Luca Mazzini, qui ens revela que l’èxit de la seva recepta es troba principalment en la cocció del guanciale i la mescla del formatge pecorino ratllat de primera qualitat amb els rovells d’ou. També revelen el secret del seu excel·lent tiramisú, que, si el demaneu, el munten peça per peça davant dels vostres ulls. Benvinguts a Itàlia!

- L'Argenteria, 37. M: Jaume I (L4). IG: @carmina.bcn

Spaccanapoli Da Daniele: un refugi napolità

Nàpols s’instal·la prop del Parc de la Ciutadella de la mà de Spaccanapoli Da Daniele, que porta les receptes més populars d’aquesta regió a la Ciutat Comtal i compta amb un autèntic forn napolità amb pedres del Vesuvi. Sou uns enamorats de les pizzes napolitanes tradicionals, pastes fresques i ‘antipasti’? Doncs aquest és el vostre lloc, com ho ha estat per nombroses celebritats que hi van per calmar la seva nostàlgia italiana, com l’actor Michelle Yeoh o els DJs Marco Serafino i Rich Guapp.

Us perdeu per la carta perquè tot sembla deliciós? Si busqueu alguna cosa fresca, proveu la burrata arrebossada acompanyada amb salsa de tomàquets saltejats. La pizza ‘della casa’ acabada de sortir del forn és ideal per als que volen una mica de Nàpols i una mica de creativitat: salsa de tomàquet, mozzarella, albergínies i encenalls de parmesà. Toquem ferro amb el seu lema que són més que pizzes i pastes. La prova? Un fantàstic ‘baccalà in cassuola’ amb bacallà, all, tomàquets cherry, olives negres, alfàbrega i julivert.

- Rec Comtal, 6. M: Arc de Triomf (L1). IG: @spaccanapolibcn

Galú: salats i dolços amb accent sicilià

En un racó del casc antic de Barcelona s’alça Galú, el projecte culinari del xef Niko Scimone, que rendeix homenatge a les seves filles, Gala i Lucía. En aquest lloc, cada plat explica una història siciliana amb un toc personal. La ‘caponata’ siciliana, un guisat d’albergínies amb un equilibri perfecte entre dolç i agre, i els ‘pappardelle alla norcia’ amb salsitxa i tòfona negra, són només el començament. Els gnocchi al pesto sicilià, amb festucs i alfàbrega, afegeixen nous capítols a aquest restaurant italià. Però encara hi ha més: pasta, pa i gelats casolans, i postres com el cèlebre ‘cannolo’ (una massa enrotllada farcida de ricotta amb trossets de xocolata) també formen part de la llegenda del Galú.

Per arrodonir l’experiència, el restaurant ofereix una acurada selecció de vins italians que mariden amb l’essència de cada creació. Un festí mediterrani que trasllada els sabors del sud d’Itàlia al cor de Barcelona.

- Rosselló, 290. M: Diagonal (L3, L5). IG: @galubcn

Doppietta: sabors amb nostàlgia tradicional

Doppietta, en mans del xef-propietari Nicola Valle, és una oda a la nostàlgia italiana, evocant aquells moments en què els productes casolans i una copa de vi reunien famílies i amics. El menú comença amb una impressionant ‘salumeria’: embotits i formatges portats de diverses regions d’Itàlia. A continuació, els ‘antipasti’ conquereixen amb clàssics com el ‘vitello tonnato’ i els ‘arancini’ de formatges. Per compartir, destaquen plats estrella com els ‘mezze maniche a la carbonara’ i els ‘raviolini bolognese’. No marxeu sense tastar els seus postres casolans, especialment el seu icònic tiramisú, una autèntica joia dolça.

Us imagineu un brunch a l’estil italià? En aquest restaurant és possible: els diumenges preparen un Brunch all’Italiana per llepar-se’n els dits, per al qual és necessari reservar prèviament. Doppietta és perfecte per a un aperitiu després de la feina, un sopar íntim o una trobada amb amics. El seu ambient acollidor us obre els braços perquè pugueu gaudir de la gastronomia mentre el paladar es desfà i la conversa flueix entre els vostres.

- Pere Calders, 4. M: Poble Sec (L3). IG: @doppiettabcn

BENZiNA: pasta, còctels i rock 'n' roll

BENZiNA no és només un temple de la gastronomia italiana, sinó també una pista de ball, animada per una banda sonora de rock & roll clàssic dels anys 60 i 70 que aixeca l’ànim a tothom. Inspirat en l’energia d’alt voltatge que emanava del taller de cotxes que ocupava anteriorment l’espai, aquest restaurant ofereix un festí de delícies italianes en una decoració industrial i eclèctica: neons, cuir i tons vermells i negres que evoquen la meitat del segle passat.

La seva cuina és italiana moderna, innovadora i original, amb ingredients de primera qualitat tant d’origen italià com local, que es manifesta en plats com els seus famosos ‘spaghetti quadrati alla carbonara’ o les ‘linguine aglio, olio, peperoncino’ amb llagosta i alvocat. El seu 'sferamisu' és d’un altre món; de fet, és una reinterpretació del clàssic tiramisú. I no oblideu tastar els seus còctels elèctrics, que us donaran combustible per una vetllada ben moguda.

- Pere Calders, 6. M: Poble Sec (L3). IG: @benzinabcn

Iluzione: glamur italià amb aromes del nord

Si la Itàlia més sofisticada us atrau més que els diamants en un aparador de joies, Iluzione serà tota una perla. Aquest espai, que sembla arrancat d’una revista, crida l’atenció irremeiablement: rajoles de colors amb formes geomètriques decoren les parets, així com taules de marbre úniques i fustes aquí i allà que aconsegueixen empastar l’interiorisme italià tradicional amb una estètica luxosa (i us direm més: compta amb sales privades i ofereixen ‘dinner shows’).

El luxe també traspassa la frontera de la cuina, amb plats com la flor de carbassa farcida de ricotta i tòfona (servida en tempura amb pesto ‘rosso’), raviolis d'albergínies i formatge amb crema de pernil i espàrrecs, o una ‘tagliata’ de Wagyu fumat amb enciam romà. La morfologia del lloc convida a passar-hi llargues nits, i per això també disposen d’una carta densa en vins, combinats i begudes. La Itàlia més moderna també llueix part de la seva corona a Barcelona.

- Diagonal, 570. M: Diagonal (L3, L5). IG: @iluzione_restaurant

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat