7 restaurants moderns i deliciosos per gaudir en bona (i nombrosa!) companyia

Busqueu un lloc on organitzar celebracions top amb els amics, la família o els companys de feina abans o durant el Nadal? Us proposem un bon grapat de racons gastronòmics diversos per gaudir d’un àpat amb molta classe en grans grups
Mana75
Mana75
Contingut patrocinat
Publicitat

Estem a punt d’encetar el Calendari d’Advent, l’acció que indica que el compte enrere pel Nadal ja comença. I quan arriben aquestes dates, volem celebrar el final del trimestre en gran i petit comitè: amb els familiars, els amics o els companys que treballen braç a braç amb nosaltres. Al cap i a la fi, tots són la nostra família, d’una manera o una altra, i són allà per fer-nos costat. Cal muntar una celebració com cal per honrar-los!

És per això que us proposem una llista de set restaurants que compliran les expectatives al cent per cent, només cal que trobeu el local que us faci més el pes. Alguns dels perfils que trobareu: un italià amb influències de la Península, un per fer el ‘tapeig’ més memorable, un altre davant del mar, un bar mediterrani renovat... i encara hi ha més, us els desvelem!

1. San Telmo, cuina tradicional amb pinzellades internacionals

El fundador de San Telmo, Isidro Marqués, combina receptes tradicionals d'accent mediterrani amb un toc únic d'inspiració internacional i notes argentines. Aquest local a tocar de la Diagonal, sempre obert i amb un esperit animat, serveix des d’esmorzars fins a combinats en un ambient festiu. Els gintònics són la seva especialitat, ideals per gaudir com mai d'una sobretaula de qualitat. Tenen diferents sales i un projector per adaptar-se a les necessitats de la celebració. A més, les grans vidrieres fan sentir com si Barcelona fos part del mateix espai!

Per a grups, cal trucar al local, i us presentaran tres opcions per a tots els gustos (amb carta infantil). S'ofereixen tapes, platets, opcions verdes i plats per menjar amb les mans, com els tacos de calamar o els cruixents de tàrtar de tonyina. Altres receptes estrella són la milanesa ibèrica amb ou poché i tartufata, el salmó a la brasa o l’hamburguesa 'smash'. Les postres també fan venir salivera, com amb el pastís de Lotus. Una manera perfecta d’acabar amb un bon regust de boca!

- Buenos Aires, 60. M: Diagonal (L3, L5)

2. Barraca, un 'xiringuito' dels bons

Situat a primera línia de mar de la Barceloneta, Barraca té una filosofia gravada a foc: de la llotja al plat. Hi trobareu una carta mediterrània fresca i innovadora en un espai amb fustes i una línia de finestrals que deixen entrar la llum i el mar, que es troba a poques passes.

Compten amb cinc menús diferents per a grups, un dels quals és vegetarià. Al Mediterrani, trobem plats per compartir com les croquetes de pernil ibèric i un espectacular ceviche de corvina amb alvocat, mango i llet de tigre. Al Barceloneta, podreu comprovar el seu mestratge en la fideuà amb la de gambes i cloïsses. Al Virazón hi trobareu un arròs melós d'ànec amb allioli trufat. I l'Ondina té un punt més creatiu: què us sembla aquest carpaccio de gambes vermelles amb fonoll encurtit i ous de tobiko? Molts d'ells comparteixen les postres, com per exemple el deliciós pastís de formatge amb festucs i xocolata blanca. I això només és un tastet. Ja podeu fer una ullada a les diferents cartes!

- Passeig Martítim de la Barceloneta, 1. M: Barceloneta (L4)

3. GatoPardo, essència italiana amb notes catalanes

Us encanten els italians de cap a peus, però de vegades trobeu a faltar la nostra estimada i deliciosa cuina? GatoPardo és la solució perfecta: un italià contemporani basat en antipasti, pasta i pizzetes amb algunes reminiscències peninsulars. Carpaccios de peix fresc i algun mos mediterrani ens recorden que Catalunya té algunes competències a les terres del GatoPardo.

Quins menús de grup hi trobem? Quatre, i un d’ells és vegetarià i vegà. Els tres que no ho són compten amb un assortiment d’entrants per compartir (croquetes de pernil, carpaccio de ventresca de tonyina amb rovell curat, vitello tonnato). El menú Farfalla amplia la llista de plats per compartir, mentre que al Selvaggio i al Leone s’hi pot escollir un principal, com el filet a la Rossini o uns clàssics spaghetti alla carbonara. I de postres? Trufes Ferrero Rocher, tiramisú Pardo o pastís de formatge amb festucs. Ah, i el celler estarà més que a l’alçada! Amb quin us quedeu?

- Vilanova, 11. M: Arc de Triomf (L1)

4. Mirabé, Barcelona per dins i per fora

Des de la falda de Collserola, Mirabé fa gairebé tres dècades que acull tot tipus d’esdeveniments i celebracions. Quedareu bocabadats davant la presència visual d’una imponent Barcelona que també es cola dins la carta, manifestada en una gastronomia mediterrània espectacular, receptes elegants i creatives i un servei exquisit.

Compten amb cinc menús diferents, un per a menys de 20 persones i quatre més per quan se superen els 20. D'aperitius i primers a compartir hi ha racions tan interessants com croquetes de calçots, cucurutxo de foie amb granola o fonoll i all negre. Alguns segons que criden l'atenció? La tonyina soasada amb hummus de coriandre i salsa d’oliva gordal, el lingot de xai amb curri verd i emulsió de poma o el txuletón amb els seus acompanyaments (ah, i no us oblideu de tastar algun dels arrossos, que són canyella pura). La marea dolça la portaran postres tan curiosos com un milfulls de vainilla i xocolata amb essència de festuc o una xocolata en quatre textures amb crumble i pols de gerds. Una reunió deliciosa amb Barcelona als vostres peus!

- Manuel Arnús, 2. FGC: El Putxet

5. Maná 75, festes privades amb estil i paelles

Esteu buscant un lloc on muntar una festa ben grossa? El Maná 75 (al costat del Hotel W) és el lloc ideal, amb una gran varietat de taules rodones en el centre d'una sala interior diáfana 350 m² i una cuina de to mediterrani i tradicional. Fins i tot hi ha un escenari que es pot llogar amb el servei d'un DJ o utilitzar per a altres tipus de presentacions. Els arrossos són la seva especialitat, i part de la gràcia de llogar aquesta sala és la possibilitat de presenciar un show cooking al lineal de paellers més llarg d’Europa.

Per dur a terme un gran esdeveniment és necessari fer reserva i sol·licitar informació sobre els menús, que es dissenyaran al vostre gust. De totes maneres, l'estil serà similar al de la carta general, amb plats de tota mena. Us avancem uns quants exemples: bunyols de bacallà, ensaladilla rusa trufada, amanida de burrata i textures de tomàquet, tartar de salmó marinat i guacamole casolà, txuletón a la graella amb patates a la riojana i pebrots de Padrón... La llarga llista d'arrossos és d'un altre univers, només cal mencionar l'arròs de calçots amb carxofes i xipirons o bé, el d'escarmarlans i zamburinyes.

- Joan de Borbó, 101. M: Barceloneta (L4)

6. Rumbla, al ritme de les tapes

Al Rumbla compartir és viure: tapes i ‘platets’ de primera són els seus bàsics a la carta, els millors formats per provar una mica de tot entre tots. El seu nom és la fusió entre Rambla, el lloc on està situat, i la rumba, ja que sovint hi organitzen vetllades dinamitzades amb aquest estil de música per gaudir-les de valent. Compten amb dos menús grupals, un tipus còctel, un d’aniversari i un parell per afinar les opcions, afegint-hi alguna copa o 'extres'.

Als dos menús principals, els primers són una suma de tapes (braves, amanides, broquetes, pa amb tomàquet...). Alguns principals? Un arròs Sarandonga amb bacallà o una picanha ibèrica a la brasa. Si voleu gaudir del Rumbla en la seva màxima essència, recomanem el menú còctel, que consta d’una amalgama de tapes i 'platets' per a compartir. Alguns exemples: hummus de pastanaga rostida amb crudités, croqueta de pernil ibèric, broqueta de botifarra del Perol, broqueta de gamba i calamar... I si us somriu la sort, tot aquest festí serà al ritme de la rumba!

- Rambla de Catalunya, 70. M: Plaça Catalunya (L1, L3)

7. Vapiano, un italià cosmopolita

A la cadena internacional Vapiano, tant la gastronomia com l'ambient del lloc són igual d'importants. Per això, a tots els seus locals han creat una atmosfera relaxada i desenfadada, on podreu degustar una extensa varietat de plats d'estil italià amb un 'twist' creatiu.

La carta destaca per la pasta fresca feta a mà cada matí i les pizzes de massa mare lleugera, tot amb un toc modern i cosmopolita. Hi ha opcions per a tothom, incloent-hi plats vegetarians, vegans i alternatives per als més petits.

Alguns exemples? La clàssica pasta 'Gamberetti Spinaci', una deliciosa pizza 'Quattro Stagioni', un cremós 'Risotto Chicken Alfredo' o la amanida de Burrata. Per llepar-se els dits! I si busqueu un afterwork especial, la Happy Hour és una bona opció, amb còctels i postres casolans per arrodonir l'experiència.

- Gran Vía, 630. M: Passeig de Gràcia (L2, L3, L4)
- La Rambla, 34. M: Liceu (L3)
- Plaça d'Europa, 41. FGC: Europa Fira

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat