A la foto penjada al blog, dos bons amics, en Rafel Nadal i l’Arturo San Agustín, brinden des del balcó a la salut dels vianants amb un porró de cava a les mans. En Rafel i l’Arturo són dos dels habituals de Can Solé, restaurant que forma part del passat, el present i el futur de la Barceloneta.
De la mà d’en Josep Maria García, el propietari, el local del litoral barceloní segueix amb les veles ben desplegades sense perdre l’essència que l’ha fet famós: la frescor dels seus productes i uns arrossos de bandera. Un bon exemple de la seva fama està en el mostrari de fotografies de famosos que han passat per les seves taules: Joan Miró, Dalí, Antoni Tàpies, Josep M. de Sagarra, Josep Pla, Sara Montiel o Joan Manuel Serrat, sense oblidar alguns actors del vell Hollywood, com George Chakiris, aquell que no volgué mai que la Maria de West Side story s’enamorés d’en Tony.
He anat moltes vegades a Can Solé. Sempre, després d’un llarg passeig a la vora del mar, faci olor o no de crema postsolar. Aquesta vegada, m’he decantat per uns calamarsons amb trompetes de la mort i un arròs caldós amb garotes de mar i vieires, ben maridades amb una ampolla de Xirivia, de Joan Raventós. Els calamarsons de Can Solé són un clàssic, i depenent de l’estació, els serveixen amb uns bolets o uns altres, perquè siguin de temporada. Pel que fa als arrossos, a en Josep Maria li agrada experimentar, i a la carn de la vieira, no li ha trobat millor companyia que la força gustativa de la garota. La temporad