7 restaurants d'altura per celebrar un Nadal top!

Deixeu que Eboca Restaurants, els espais gastronòmics de Catalonia Hotels & Resorts, s’encarreguin de tot durant les festes. Us en seleccionem uns quants perquè trobeu el que millor us encaixa
Eboca Restaurants, Simultáneo I Foto: Marc Medina
Eboca Restaurants, Simultáneo I Foto: Marc Medina
Time Out en col·laboració amb Eboca Restaurants
Publicitat

Durant les festes cal deixar-se mimar: és moment de delegar tasques i oblidar-se de tot per gaudir com mai. Millor posar en mans d’experts les feines de la cuina i la decoració nadalenca, i els Eboca Restaurants, segell de Catalonia Hotels & Resorts, són com una benedicció quan es tracta de planificar un esdeveniment amb tots els detalls. Us presentem un paquet de gairebé una desena d’estils molt diversos, situats en diferents punts de Barcelona, perquè ningú es quedi sense el seu regal.

Hi haurà un ‘match’ per a cada gust: més tradicional, contemporani, amb concerts, experts en dolços, d’inspiració asiàtica... La taula ja està parada, atents, que comencem a servir!

1. Les Finestres de Llúria obrint-se al Nadal

Les Finestres de Llúria aposta per la tradició catalana en tota la seva essència, i encara més durant aquestes dates. Un lloc elegant i discret, ideal per gaudir del Nadal com a casa, amb menús per a la Nit de Nadal, el dinar de Nadal i el de Sant Esteve. Cada recepta es tracta amb el màxim respecte, utilitzant productes de proximitat i, en la seva majoria, ecològics.

La Nit de Nadal obre les portes a les celebracions amb diversos aperitius, un plat principal a escollir entre corbina amb patates forneres o entrecot amb espàrrecs, i un postre nadalenc, a més de torrons artesans. El plat fort del restaurant és l’escudella pel dia 25, preparada amb productes locals i de temporada. El mateix dia també hi haurà un rotllet de pollastre farcit de carn picada i fruits secs (amb extra de postre nadalenc i torrons). Per al dia 26, dominen també els plats més clàssics, a triar entre canelons de rostit o amanida de carbassa rostida d’entrant i un principal de suquet de rap o estofat de galtes de vedella. En definitiva, una proposta gastronòmica tradicional al cor de l’Eixample que us deixarà més que satisfets.

- Catalonia Eixample 1864. Roger de Llúria, 60. Metro: Girona (L4)

2. Pelai, el paradís nadalenc més dolç

A Pelai, el final és tan important (o més) que el camí. Per què? Perquè està especialitzat en l’últim graó dels àpats: els postres i la rebosteria creativa. Tot i que el trajecte de plats salats fins als postres és també una delícia: pura gastronomia catalana contemporània i creativa. Disposa de molts menús, amb dues opcions alternatives per a vegans i per als més petits, a més del menú especial per a cada data (Nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis).

Per a la Nit de Nadal, el restaurant comença amb joies per compartir com pernil ibèric amb pa de coca i tàrtar de tonyina. El menú de Nadal destaca per les seves delícies compartides, com carpaccio de salmó amb figues i fruits secs, seguit de la tradicional escudella catalana amb galets i carn d’olla. Al menú de Sant Esteve es fa una evocació de la tradició, amb un caneló d’ànec amb foie i beixamel trufada. Per a Cap d’Any, què us sembla començar amb un tàrtar de vieira amb mango i oli de caviar, seguit de rap amb salsa americana i mini verdures al vapor? Per Reis, la màgia arribarà amb plats com el bacallà gratinat amb allioli de mel i samfaina, un homenatge a la cuina mediterrània. I després de cada àpat... un final amb postres que són d’un altre món!

- Catalonia Ramblas. Carrer dels Tallers, 62. Metro: Universitat (L1, L2)

3. Orfebreria festiva amb Filigrana

Aquest taller gastronòmic presenta un munt de propostes tenyides de sabors nostàlgics, que evoquen calidesa i tradició en cada plat. La línia culinària de Filigrana ret homenatge a la cuina de la terra des de sempre (amb un toc de brasa), així que saben de què parlen quan s’endinsen en les tradicions nadalenques. Disposen de tres menús deliciosos: pre-Nadal, Nadal i Sant Esteve.

Al primer menú, comencen posant el llistó molt alt, amb una refinada ostra Gillardeu, seguida d’una selecció de plats per compartir com pernil ibèric de gla i croquetes de costella de porc. Per Nadal, el menú també aposta per una selecció d’aperitius tradicionals, seguit d’una deliciosa escudella amb galets i carn d’olla. El principal també és un clàssic, encara que no d’aquestes terres: si us ve de gust, podeu optar per un gall dindi amb prunes (típic del Dia d’Acció de Gràcies). El dia de Sant Esteve no faltaran els canelons de rostit o espatlla de cabrit com a principals. El postre nadalenc i els dolços tradicionals completaran l’experiència, perfecta per gaudir en família, amb els amics o la parella.

- Catalonia Roma. Tarragona, 99. Metro: Tarragona (L3)

4. Palmer, entre malesa en plena metròpolis

Jocs de llums, reflexos, vidrieres i un jardí a 50 metres d'altura és el que trobareu a Palmer: un reflex de la fusió entre l'urbà i el natural. Allí la dicotomia es dissol i no caldrà escollir entre un entorn o un altre gràcies al seu impressionant jardí vertical integrat a l'edifici. En definitiva, l'escenari ideal per a reunions festives amb estil al cor de la ciutat. Quina celebració passar en aquest hotel? Tenen menús especials per a la pre-Nadal (a escollir entre més d'un), la Nit de Nadal i el Nadal.

La mescla entre tradició i modernitat també impera a la carta. Per a la pre-Nadal, té una varietat de menús de tots els colors, que inclou opcions fresques com amanides amb formatge fondant i llagostins. Fins i tot alguns plats principals a base de corvina o llom de vedella, seguit de postres com el lingot de xocolata o una tartaleta de crema catalana. Preferiu passar-hi la Nit de Nadal? El menú per a aquesta celebració comença amb aperitius delicats, tartar de salmó i sashimi de bonítol, entre altres plats principals de més pes. Per Nadal, Palmer manté la tradició amb aperitius com pernil ibèric i croquetes de bolets, seguides d'una autèntica escudella catalana i pavo rostit. El postre nadalenc tanca l'experiència del 25 de desembre amb un toc d'elegància i sabor. A Palmer, prometen unes Nadals rodones.

- Renaissance Barcelona Fira Hotel. Europa, 50. Metro: Europa - Fira (L9S)

5. Essència de Barcelona a Ascent

Davant de la Catedral de Barcelona trobareu aquest enclavament especialitzat en cuina mediterrània i arrossos a la brasa. De fet, compten amb un forn Josper que dóna un toc especial a tot el que cuinen i decideixen passar per aquest filtre de calor. Ascent és el lloc perfecte per a dinars o sopars d'empresa en un ambient sofisticat, amb vistes al Portal de l'Àngel i al Palau Pignatelli. En aquest entorn podreu gaudir de quatre celebracions diferents: pre-Nadal (tres menús grupals diferents), Nadal, Sant Esteve i Cap d'Any.

La proposta culinària és versàtil i, per a aquestes festes, presentarà algunes suggerències tradicionals amb una volta de rosca. Entrants com amanides fresques, raviolis i croquetes d'escalivada per a la pre-Nadal. Plats principals per Nadal com un clàssic arròs mar i muntanya (a més de l'escudella). Una amanida de llagostins (a escollir competint amb els tradicionals canelons) per al dia de Sant Esteve. Un menú degustació per a Cap d'Any ple d'innovacions, com un espectacular tartar de fuet de Vic amb vinagreta de gema curada en soja i pa curasau. I sigui el dia que sigui que aneu a aquest restaurant, tastareu la deliciosa i emblemàtica tarta de la casa, 'La Catedral de l'Ascent', a més dels torrons, perquè és el postre estrella en tots els menús nadalencs. ¡Per acabar totes les celebracions per tot lo alt!

- Catalonia Catedral. Arcs, 10. Metro: Jaume I (L4) i Catalunya (L1, L3, L6, L7)

6. Nadals japonesos a Kurai

Celebra la temporada nadalenca com si estiguessis al Japó de la mà de Kurai. Aquest restaurant només té un menú prenadalenc perquè el puguis gaudir quan el cos te'l demani, sense que sigui necessàriament cap data especial. A la seva sala vanguardista de tons foscos et sentiràs com en una taverna japonesa del segle XXI, tant pel ambient que s'hi respira com per una gastronomia excelsa dedicada a aquesta cultura gastronòmica (tot i que sense perdre certes arrels occidentals), amb un carinyo especial a la brasa japonesa. Per a una vetllada o dinar de conte, estan equipats amb una àmplia selecció de begudes nipones, aportant un toc d'exotisme.

Les suggerències del menú pre-Nadal comencen amb un 'berumotto' de benvinguda i delícies com una ostra amb sake i caviar marí, seguida d'una vieira amb foie que realça la sofisticació del menú. Entre els plats principals per compartir, destaquen l'omakase de sushi, tartar de toro i gyozas, que combinen tradició japonesa amb un toc modern. El sorbet de yuzu i menta és el postre triomfant, que et omplirà el paladar d'un sabor refrescant. ¡Per unes festivitats diferents, amb plats frescos, autèntics i creatius!

- Catalonia Roma. Tarragona, 99. Metro: Tarragona (L3)

7. Cap d'Any gloriós a Simultáneo

A Simultáneo hi haurà un menú per a cada data especial (un pre-Nadal grupal, per a la Nit de Nadal i per a Cap d'Any), però la gran festa està definitivament reservada per a la vetllada de l'últim dia de l'any, que se celebrarà a la terrassa de l'hotel, amb música en viu i oportunitat de veure els focs artificials amb Montjuïc de teló de fons. Per si això no fos suficient, al llarg de desembre se celebraran concerts nadalencs i un taller de cocteleria.

Aquest restaurant modern i cosmopolita, que fusiona sabors mediterranis amb tocs internacionals, mai decepciona. Els clàssics no faltaran (tot i que tots amb els seus ajustos): en el menú grupal pre-Nadal hi haurà pernil ibèric, croquetes de costella de porc rostit, pop amb mango a la brasa i llobarro salvatge. Per al 24 a la nit, entrants com llagostins, salpicó de marisc, gambes vermelles i cloïsses a la planxa estaran a l'ordre del dia, així com els canelons trufats. Aprofitant la tònica pesquera de les dates, el restaurant ha decidit remar per aigües asiàtiques. Per exemple, per a la Nit de Nadal, hi haurà sushi i verdures al wok, i per a la nit de Cap d'Any, trobareu plats tan interessants com un mini pa bao i patata ratte amb cranc real. I el maridatge, en general, també és per tirar cohets: Viña Pomal, Finca Villacreces Pruno o Blancs, entre d'altres. ¡Ideal per brindar per les festes nadalenques!

- Catalonia Barcelona Plaza. Plaça d'Espanya, 6-8. Metro: Plaça d'Espanya (L1, L3, L8)

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat