8 restaurants que ompliran de joia les vostres celebracions nadalenques

Gastronomia amb rerefons històric, un italià modern, restaurants d’hotels de luxe... Acomodeu-vos en aquests oasis gastronòmics i gaudiu d’unes festes de primera
The Barcelona EDITION
The Barcelona EDITION
Contingut patrocinat
Publicitat

La màgia existeix (hi ha coses que ens han explicat sobre el Nadal que són ben certes) i, si voleu comprovar-ho, només cal que poseu els peus en algun dels restaurants que us proposem: els espais culinaris dels hotels Bornet, Le Méridien Barcelona, The Barcelona EDITION, Renaissance Barcelona Hotel, Mandarin Oriental, Barcelona i els restaurants Altamar, GatoPardo i Barraca. Són llocs que converteixen les celebracions nadalenques en somnis fets realitat, amb menús deliciosos per la Nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any, acompanyats d’una decoració espectacular. Seguiu llegint, que us expliquem què es cou als seus fogons!

Nadal a tocar del cel al Renaissance Barcelona Hotel

Aquest Nadal, voleu fins al cel al Renaissance Barcelona Hotel! A la seva espectacular terrassa, Goja Rooftop, podreu gaudir de còctels, exquisides propostes gastronòmiques i les millors vistes de Barcelona. Per Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any, ofereixen diferents opcions (menú omnívor, vegetarià i infantil) perquè en pugueu assaborir cada detall.

Aquí teniu alguns detalls temptadors: el dinar de Nadal inclou la sopa nadalenca d’escudella i un pollastre farcit amb panses i pinyons, mentre que els vegetarians gaudiran d’una crema de castanyes amb oli d’oliva verge extra i una lasanya amb bolets i moniato. El dia de Sant Esteve trobareu els tradicionals canelons en doble versió, carnívora i vegetariana, i un bacallà amb salsa de tomàquet i all negre. La Nit de Cap d’Any us enamorarà amb receptes marineres, com un llamàntol fumat sobre cruixent de massa mare amb velouté de marisc. I per tancar l’any, no faltaran els exquisits vins, el cotilló festiu i el raïm de la sort. Ah, i els torrons posaran la cirereta final a totes les celebracions!

- Renaissance Barcelona Hotel. Pau Claris, 122. M: Passeig de Gràcia (L2, L3, L4)

Festes que brillen a Le Méridien Barcelona

Viu unes festes de cinc estrelles a CentOnze, l’espai gastronòmic de l’hotel Le Méridien Barcelona. Gaudiu de menús exclusius per Nadal, elaborats amb cura amb els productes mediterranis més frescos, per convertir cada celebració en una experiència inoblidable. Hi trobareu menús per la Nit de Nadal, Sant Esteve, Nadal i Cap d’Any. Durant totes les festivitats, podreu gaudir de música en directe, que aportarà l’ambient perfecte a cada ocasió. A més, la nit de gala del 31 de desembre serà màgica: un DJ animarà la festa fins a les 2.00 h, i el preu inclourà dues copes per brindar pel nou any.

Us detallem les diferents cartes i plats més destacats: per la Nit de Nadal, l’entrant serà una exquisida crema de carxofes confitades amb cruixent de pernil ibèric i avellanes. El dia de Nadal no hi faltarà l’escudella tradicional, i el postre serà memorable: una mousse de coco amb nous i moscatell. El 26 de desembre, el menú inclou una doble proposta de canelons: uns salats amb trompetes de la mort i un dolç de compota de poma, torró i crema. I per acomiadar l’any, els plats esclaten amb creativitat. Un exemple? Cruixent de massa filo amb rovell curat, bolets i ànec confitat, o tonyina vermella amb essència de gamba i salsa chili casolana. Perfecte per començar l’any amb originalitat!

- Le Méridien Barcelona. La Rambla, 111. M: Plaça Catalunya (L1, L3)

Vista d’ocell des d’Altamar

Us imagineu contemplar Barcelona des d’una nau? Descobriu-la d’aquesta manera des del restaurant Altamar, situat en una càpsula que sobrevola la costa. Una proposta de cuina d’autor que fusiona tradició i innovació, en un espai sofisticat decorat amb estil minimalista.

Podreu gaudir dels seus menús habituals els migdies de dijous a diumenge i totes les nits de dilluns a diumenge, però la gran celebració serà per Cap d’Any, no només per donar la benvinguda al 2025, sinó també per commemorar els 25 anys del restaurant. Què us espera en aquest dia tan especial? Ostra a la brasa, pil-pil cremós amb aire d’ostra, i plats principals com arròs melós d’escamarlà, carxofa confitada i cruixent de camaró, o moll a la brasa amb salsa velouté, cresta de gall i crema suau d’eriçons. El postre és una sorpresa! El celler que acompanya estarà perfectament seleccionat per a aquesta celebració d’aire mariner. A més, podreu gaudir dels focs artificials per tot el cel, en aquest enclavament obert al firmament, amb grans vidrieres que us faran sentir com una ona flotant sobre el mar de Barcelona.

- Altamar. Passeig Joan de Borbó, 88. M: Barceloneta (L4)

Moments màgics al Mandarin Oriental, Barcelona

El Mandarin Oriental, Barcelona s’ha vestit de Nadal en tots els seus racons. No només ofereix menús increïbles per les dates assenyalades als seus restaurants Moments i Blanc, sinó que també els complementa amb altres propostes, com tallers i esdeveniments. Amb ingredients frescos de temporada i plats que evoquen records entranyables, cada mos serà un homenatge al Nadal.

Us detallem els menús de la Nit de Nadal, Nadal i Cap d’Any de Blanc, que semblen sortits d’un somni. La nit del 24, gaudireu de plats com un filet de vedella amb salsa Périgord de tòfona i parmentier estil Robuchon, i un dolç final: Passió pel xocolata, elaborat amb textures de xocolata i crema de fruita de la passió. El 25 de desembre, 1 i 6 de gener, no us perdeu el seu espectacular brunch, amb propostes festives com els canelons de Nadal, l’escudella o el pollastre a la catalana. La nit del 31 de desembre estarà marcada per l’abundància de plats mariners i carnívors, com vieires rostides, llobarro salvatge al forn, llamàntol amb bisqué de marisc o filet de vaca vella. A més, inclou barra lliure i un maridatge excepcional de vins.

- Mandarin Oriental, Barcelona. Passeig de Gràcia, 38-40. M: Passeig de Gràcia (L2, L3, L4)

Delícies sofisticades a The Barcelona EDITION

Acabar el 2024 de la millor manera és clau per començar bé el nou any, ja sigui amb un sopar exquisit o amb un menú més informal, The Barcelona EDITION ofereix opcions sofisticades per gaudir d’una celebració única per dir adéu a l’any. Veraz proposarà un menú especial de Cap d’Any de 5 passos, elaborat amb ingredients frescos del mercat. A The Roof, situat a la terrassa de The Barcelona EDITION, podreu degustar un menú de sabors asiàtics. En tots dos espais, el sopar estarà acompanyat d’un ambient embriagador amb diversió, música i entreteniment. Després, si ho desitgeu, podeu finalitzar la vetllada a la festa de Cabaret, on donar la benvinguda al 2025 amb actuacions en directe i més espectacles. A més, al Cabaret també hi haurà un menú especial per celebrar la nit de Cap d’Any.

Quins seran els menús nadalencs? El restaurant Veraz ofereix opcions que homenatgen la gastronomia catalana. La Nit de Nadal i el dia de Nadal es podrà gaudir d’un menú de quatre passos amb plats destacats com l’escudella tradicional en versió revisada o el xai brasejat i escamarlà a la planxa amb trinxat de la Cerdanya i salsa demi-glace, tot això amb música en directe. Per Sant Esteve, el plat principal seran els imprescindibles canelons de pollastre rostit amb tòfona negra, bolets de temporada i beixamel de farigola. La Nit de Nadal serà abundant, amb un menú de cinc passos que inclou suggeriments com vieires a la planxa amb caviar osetra, api-rave i beurre blanc. Si ho preferiu, també podeu celebrar-la en els altres dos espais, Cabaret i The Roof, amb actuacions en directe i un sopar més informal. Esteu preparats per a l’aventura nadalenca en aquest hotel top?

- The Barcelona EDITION. Francesc Cambó, 14. M: Urquinaona (L1, L4)

Un Nadal de mil sabors al Borneta

Borneta és un hotel rústic i elegant que captura l’essència de Barcelona al cor del Born. Compta amb un restaurant en la mateixa línia, el Volta. Durant tot el mes de desembre, ofereix opcions gastronòmiques especials que incorporen els sabors tradicionals de la temporada amb un toc innovador. A més, els dies 22 i 29 de desembre presenten un exclusiu Brunch de Nadal, una oportunitat perfecta per gaudir de la màgia nadalenca amb una proposta deliciosa. Una experiència culinària festiva en un ambient acollidor i elegant, que podreu gaudir qualsevol dia del mes, sense limitar-vos a les dates assenyalades.

Però per Cap d’Any, tenen preparat un menú tancat amb festa de fons i música. Us hi apunteu? El menú és per tirar coets: comença amb un còctel de benvinguda que marca el to de la vetllada. Els entrants eleven l’experiència amb un carpaccio de gamba roja servit amb remolatxa, magrana i caviar, una proposta fresca i refinada. El plat principal és una autèntica oda a l’hivern: agnolotti farcits de carbassa rostida, castanyes i tòfona blanca, una barreja càlida i reconfortant. També inclou un peix i una carn que no deixen indiferents. El toc dolç arriba amb dues opcions irresistibles: la Torrija Volta i una combinació de xocolata, avellana i taronja. Quan el rellotge marqui mitjanit... donareu la benvinguda al nou any amb torrons de xocolata, dolços nadalencs, un divertit cotilló i, per descomptat, els tradicionals raïms de la sort.

Atenció! Aquells que reservin el paquet d’estada tindran accés a la terrassa de l’hotel per gaudir dels focs artificials de la ciutat, un pla immillorable per començar l’any amb vistes de somni.

- Borneta. Picasso, 26-30. M: Ciutadella (L4)

Any Nou amb delícies italianes a GatoPardo

GatoPardo és un restaurant d’arrels italianes situat davant de l’Arc de Triomf. Un espai agradable on el minimalisme i l’elegància es troben en la seva justa mesura, compartint aquesta línia estètica amb tots els espais del grup al qual pertany, Somos Esencia. El menú és una combinació exquisida ‘d'antipasti’, pasta i pizzetes, barrejades amb alguns plats tradicionals de la nostra terra.

Ofereixen un menú de Cap d’Any que s’inclina cap a la cuina catalana i que diu així: aperitius variats, com un tàrtar de salmó marinat amb soja. Com a entrant, un caneló de marisc amb beixamel de carabiners. De primer plat, llobarro amb salsa emulsionada d’all, seguit d’un segon plat compost per un lingot de xai sobre un lingot de verdures. El final és ben dolç, amb textures de xocolata i yuzu, acompanyades de petits fours i una sessió de DJ des de les 0:00 fins a les 2:00. Tot això es marida amb una acurada selecció de vins. La manera perfecta de començar l’any amb molt bon sabor de boca!

- Vilanova, 11. M: Arc de Triomf (L1)

Benvinguda al 2025 davant del mar a Barraca

Els xiringuitos poden tenir una qualitat excepcional, com és el cas de Barraca, un restaurant a primera línia de la platja de la Barceloneta amb una filosofia inamovible: de la llotja a la taula. El producte més fresc serà el protagonista dels plats que demaneu, i com a mínim un hauria de ser un arròs, perquè és la seva especialitat. I hi haurà unes quantes d’aquestes delícies al seu menú d’Any Nou. Us expliquem en què consisteix!

La vetllada comença amb un còctel de benvinguda que delecta amb exquisideses com ostres fumades amb fruita de la passió, cloïsses amb ‘beurre blanc’ i caviar. El menú continua amb un entrant especial: llamàntol amb mantega de gambes i una amanida d’encurtits que desperta tots els sentits. Com a primer plat, un caneló cruixent d’ànec amb tòfona i aire de sàlvia. El segon plat és un llobarro acompanyat de curri de bolets, pa de pessic de coco i oli de cacauet, una explosió de sabors que ret homenatge al mar i a la terra. Per tancar, el postre sorprèn amb una deliciosa combinació de festuc, carbassa i mandarina, seguit d’una selecció de petits fours per endolcir encara més la nit. Després, només quedarà gaudir del raïm, el cotilló i una gran festa amb DJ que animarà la celebració fins a les 2 de la matinada!

- Barraca. Passeig Marítim de la Barceloneta, 1. M: Barceloneta (L4)

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat