I a la broqueta està dedicat el Satay Grill, el nou restaurant del grup Tribu Woki al Raval: Guido Weinberg, el propietari, va decidir convertir el monumental i sobri espai de vermut del Carmelitas en un restaurant informal d’inspiració asiàtica, en què com al Celerí –Xavier Pellicer n’és soci– el Satay adapta la broqueta indonèsia i del sud-est al fet mediterrani. Weinberg, el propietari, explica que “es tracta d’oferir un producte senzill, informal, assequible i noble”.
La noblesa implica cuinar totes les broquetes amb “brasa, foc i carbó de coco, com t’ho podria fer un venedor en una cantonada qualsevol”. La manca de pretensions en un local marca Pellicer, on es menja per dotze euros, és refrescant i addictiva: delícies com les broquetes de carbassó filetejat (3 euros) amb kimchi o la ja ben coneguda vedella marinada amb salsa satay (5,50 euros) són per a qualsevol hora, i qui vulgui un mos més contundent es pot decidir per un bun de pollastre tenduri (hi ha pinzellades asiàtiques fora del sud-est).
En línia amb l’època que vivim, el local ofereix unes curoses amanides incloses en un menú molt econòmic (tasteu l’envinagrat de coliflor amb tomàquet!). Weinberg vol treballar per als veïns: “No sé què fan els altres al Raval, però jo no visc del turista”.