Savia neix de l’experiència d’en Tomàs Abellán com a comensal: “Tinc males digestions i pateixo quan barrejo textures diferents”. Abellán ha ideat una carta de preeminència vegetal (i proteïna animal amb comptagotes) amb la cuinera Laura Veraguas, una especialista de cuina basada en plantes i proximitat total. Les intencions són tan netes com l’estil: una cuina autoral d’aire minimalista, que cerca el residu zero i es basa en la temporalitat i la proximitat radicals. "No envasem al buit, no fem servir plàstics, i coneixem amb nom i cognoms els productors", explica Abellán. Només fan plats de temporada, esclar. Els abasteix un hort biodinàmic d'Arbúcies i Can Fisas a Molins de Rei.
Exquisits en la seva senzillesa, hi trobareu plats com un fantàstic arròs melós de verdures
–amb un brou potent i espès, el gra a un punt sobrenatural i verduretes crocants acabades de collir d'un hort biodinàmic– i sobretot recordeu que si és temporada de tomàquets, toca demanar l'amanida: si et plau el sabor del tomàquet, la seva amanida, també amb albercocs i alfàbrega la recordareu molt temps. Hi ha pinzellades de proteïna d'alta qualitat, com una enorme mandonguilla de pollastre de corral deliciosa o peix del dia a la brasa. La carta de vins naturals és esplèndida: aquest és un lloc tan apte per a un sopar romàntic com per agafar un gat amb uns amics, i recordeu que el vi biodinàmic minimitza la ressaca!