El Senyor Parellada és el paradigma de la fonda urbana a Barcelona. En Ramon Parellada, de nissaga centenària de restauradors, el va obrir l'any 1983 amb l'objectiu de traslladar a Barcelona l'esperit de la Fonda Europa, on ell de petit trescava entre olles d'escudella i el record –o la presència– de clients com Josep Pla o Xènius.
Aquí hi trobareu una cuina catalana popular d'alt nivell. Cap cuiner de la terra no ho és si no ha fet mai unes mandonguilles amb sípia. Tampoc no és tal un restaurant de cuina catalana que no les faci. Al Senyor Parellada passen la prova amb nota. I es permeten donar-li la volta al nom, donant rellevància al cefalòpode: sípia amb mandonguilles. Ara bé, entre setmana, hi trobareu com a plat del dia un bon arròs, a molt bon preu –be sigui a la cubana, amb verdures o de muntanya– i altres clàssics de la terra com els peus de porc amb bolets. L'apartat de platillos –que com bé sabeu són plats catalans de sofregit i guisat– és molt extens, variat i ve tot de gust, si sou de vida i cullera: de l'escudella i carn d'olla als cargols a la llauna.