Les verdures cruixent saltades al punt perfecte, l'aroma de la carn feta al vapor i curosament embolcallada amb la massa del shaomai, la textura dels fideus de soja i la frescor del cogombre amanit amb un punt picant evoquen una cuina tradicional xinesa no tan coneguda com ens creiem. I és que al Shangai Stories tenim l'oportunitat de degustar el que realment significa aquesta cuina mil·lenària amb els cinc sentits. Una gastronomia vinguda directament de la Xina que cuida cada detall, atent a les aromes i buscant l'excel·lència dels sabors amb productes de primera qualitat i preparacions casolanes.
La Cristina a càrrec de la sala i el seu home, el xef Wang als fogons, són responsables d'aquest viatge culinari i fan del restaurant una porta a la millor gastronomia xinesa. I és que la diferència està en el paladar, com ve ens fa notar la Cristina. Ells defugen dels potenciadors de sabors artificials tan comuns en altres restaurants xinesos. Per a aquesta parella les coses estan ben clares: l'única manera de fer que el sabor sigui exquisit és a partir d'un producte de primera qualitat, d'una preparació casolana i de les tècniques de cocció que dominen. La Cristina i en Wang establerts a casa nostra des de fa més de vint anys, ofereixen una cuina elaborada com poques. I de fet, els sabors autèntics es reconeixen en cada preparació, fet que ha convertit aquest restaurant, obert el 2019, en un punt de trobada de la comunitat xinesa de Catalunya més exigent i d'aquells que venen a la nostra ciutat per negoci. Autèntics i amb èxit!
Amb una carta farcida de plats casolans xinesos, hi ha per tots els gustos. Més enllà de la cuina pròpia de Shangai també ofereixen plats cantonesos i d'altres racons de la seva Xina natal. Pels amants de la carn hi ha d'adobades en espècies, salses picants i d'agredolces. Peix cuinat en cassola de fang, xai a l'estil del xef o cloïsses saltades amb salsa de soja negra.
I si no se us ve de gust tanta carn o peix perquè preferiu plats vegetarians, també hi ha una bona selecció per a vosaltres. Des de seitan a l'estil de Shangai fins a bolets xinesos amb bambú saltat, verdures al vapor i fideus amb variacions infinites. Una carta plena de delícies al vapor, amb sorpreses com els fideus de soja translúcids i extremadament saborosos o clàssics millorats com la sopa d'aleta de tauró. Sabors exòtics, naturals i autèntics que us faran viatjar a una Xina potser desconeguda fins ara!