El Majestic torna a tenir restaurant amb nom propi, el primer que hi ha a l’hotel des del tancament del Drolma. En el seu centenari, aposta per fer bandera del km 0: el SOLC s’aprovisiona de verdures d’un hort propi del Maresme, les carns venen directes de productors locals i el peix prové de la llotja de Barcelona. El xef Luis Llamas comanda una carta d’estricta temporada amb plats de sabor en alta definició i producte superlatiu. Tapa fina (anoxva de l'Escala amb pa d'algues, xips de carxofes del Prat, o ceoquetes de gambes de la Barceloneta) i principals de traca, com la caldereta de gamba vermella, peix de roca i nyoquis de safrà o el bistec tàrtar i la vedella de Lleida. I per 25 euros, proposen un menú de migdia amb una tapa, primer, segon i postres.
Per celebrar el centenari del Majestic –va obrir el 1918 i ha sigut escenari d'esdeveniments històrics, com per exemple ser centre de premsa durant la Guerra Civil– el xef executiu, David Romero, ha dissenyat un menú degustació de vuit passes umptuoses i decimonòniques –vistes amb els ulls d’ara– “agafades dels menús que es van servir a l’hotel des del 1917 fins al 1935”, explica Romero. El sistema per confeccionar el menú no podia ser més directe: “Anar als arxius de l’hotel, trobar les minutes de 15 o 20 banquets diferents i fer-ne una tria”, diu. El resultat és un recital de clàssics de la grande cuisine francesa, amb un peu en l’arqueologia gastronòmica i l’altre en el producte de proximitat. Com per exemple, un bon filet mignon de vedella amb salsa bearnesa (1918) o un còctel de llamàntol (1935) deliciós i suau. El menú estarà disponible els divendres per sopar –encarregueu-lo– i costa 100 euros, amb maridatge inclòs.