Estimats 'cevicheros', 'taqueros' i 'areperos' barcelonins: el restaurant bolivià Suma Manq’a existeix per demostrar-vos que hi ha vida més enllà del ceviche peruà, el taco mexicà i l’arepa veneçolana. De què va la gastronomia boliviana? Doncs de molta varietat de tubercles, blats de moro, bitxos, quinoa, lli, 'humintas', empanades, arròs, sopes, estofats i molta carn. Abundància, contundència, carbohidrats i proteïna càrnia.
I de què va el Suma Manq’a? Doncs de sopes com la de quinoa, la 'chairo' (blat, 'mote', 'chuño', costella de vedella, patata) i la de 'maní' (cacahuets triturats, verdures, macarrons, vedella); i de plats de carn com el 'lapping' (vedella marinada amb papaia), el 'chicharrón' de porc (carn confitada en saïm, 'mote', patata, plàtan mascle) i la 'sajta' de pollastre (estofat amb 'ají' groc, pèsols, 'tunta', patata, ceba, tomàquet). També va d’un menú migdia de 12,50 €; d’una carta de plats individuals i per compartir, d’un parell d’opcions veganes i, els dissabtes i diumenges, d’esmorzars típics i plats especials. Per beure; 'mocochinchi' (suc de préssec deshidratat), suc de llinassa i llimona, cerveces bolivianes, vi, 'sultana' (infusió de closca de cafè, canyella i taronja seca) i 'mate' de coca. Excel·lent servei, porcions generoses, ambient acollidor, clientela boliviana i veïns del barri.