Cuina japonesa-mediterrània de temporada amb influències del sud-est asiàtic i Corea. Receptes minimalistes de monges budistes d’un temple zen de Palamós? No exactament. Als fogons del Kamikaze hi ha l’Enric Buendía i l’Arístides Ribalta, antics companys a Disfrutar. La seva base nipona és més aviat de l’era Meiji; de quan el Japó de finals del XIX va començar a incorporar influències occidentals a la seva gastronomia. És a dir, més presència de carn, pa, arrebossats i salses contundents com la 'tonkatsu', la 'hayashi' i el 'curri'. Tornant a l’Eixample del XXI, provem la salsa de pollastre a la catalana en cruixent de tofu.
Una taverna asiàtica del segle XXI
Els pinyons i la densitat de la salsa de fons són molt de la iaia Carmeta, de cuina catalana tradicional, però la seva dolçor i el quall de soja ens recorda que som a una taverna d’intencions asiàtiques. Seguim amb sushi: un niguiri d’anguila fumada amb 'daikon', encertat i original, i un altre de tonyina amb salsa 'yuke'. El peix ve un xic fred i el greix no se’ns acaba de desfer a la boca, llàstima. El romesco asiàtic amb llagostins de Sant Carles de la Ràpita ens convenç més. És un 'tom yam thai' i la província de Tarragona en un plat (superbs els caps cruixents!). Acabem amb la costella de porc a baixa temperatura amb salsa 'tonkatsu'. La carn, molt ben feta, saborosa i que es desprèn de l’os, es cuina durant vint hores i el plat es presenta amb aspecte d’'okonomiyaki'.