Reconeguem el caràcter visionari de Carles Abellán; abans que hi hagués l'explosió d'allò que en van dir 'gastrobars', Abellán va obrir aquesta barra de tapes i plats d'esmorzar de forquilla que ha creat imperi i escola: n'hi ha de Barcelona a Singapur. Ell el defineix així: "un homenatge al 'bareto' de tota la vida, a les tapes clàssiques del nostre país, a les nostres elaboracions casolanes i a la nostra identitat. El que ens identifica davant del món".
Quins són els grans èxits del Tapas24?
Hi trobareu un repertori de tapa barcelonina i espanyola que apunta a tot allò que s'ha generalitzat després: croquetes, braves, ous estrellats, truites brutals, russa, bikinis, 'molletes', tot amb segell d'inventiva i qualitat de l'Abellán i en la millor de les seves versions. Per exemple, mig món ha imitat el bikini trufat amb mozzarella de búfala i pernil ibèric. O per exemple, la cremositat i frescor de l'ensaladilla russa de la casa encara és un paradigma que imita mitja Barcelona.
I també un apartat de platets de producte màxim i peix de llotja. Abellan segueix al capdavant de la carta del Tapas24, i mima el producte de temporada: us hi podeu trobar, per exemple, unes carxofes disposades en flor per damunt de romesco, o uns pèsols del Maresme amb calamares. Per cert, no oblideu que a més del local de Diputació hi ha el segon Tapas24 a Diagonal 520. Sens dubte, un dels millors bars de tapes de Barcelona que en realitat és un restaurant com una casa de pagès.