L'enyorat Tarannà Cafè –pioner del 'brunch', l’estètica nòrdica ben entesa, el cafè d’especialitat i que va tancar el 2019 en plena gentrificació de Sant Antoni– ha reobert el 2020. I ho ha fet a Poblenou. «Volia ser en un lloc popular, treballar al servei de la gent», explica en Josetxu, el propietari. A Fluvià, 47, sobretot treballadors i gent gran es beneficiaran de la seva oferta de cuina saludable.
El nou Tarannà té poder: una terrassa de quatre taules i un interior, amb una capacitat per a deu persones (en fase 1). Servei a la gent? «Tenim un menú de migdia a 9,90 €, supervisat per una nutricionista, i amb producte ecològic». Aquí la simplicitat implica finor i el talent: plats com bacallà a la llauna amb patates rostides i herbes aromàtiques fresques, o també jugant en vessant hipster, 'poke bowls' o 'wraps' tan bons que ni l’acèrrim del capipota més dens podrà desqualificar aquests plats com a producte de les tendències. Bona cuina i punt. La pastisseria segueix essent casolana i excel·lent.