1. Terra Mía (Gràcia)
    Scott ChasserotTerra Mía (Gràcia)
  2. Terra Mía (Gràcia)
    Scott ChasserotTerra Mía (Gràcia)
  3. Terra Mía (Gràcia)
    Scott ChasserotTerra Mía (Gràcia)
  4. Terra Mía (Gràcia)
    Scott ChasserotTerra Mía (Gràcia)

Ressenya

Terra Mia

4 de 5 estrelles
  • Restaurants | Mediterrània
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out
Mireia Font
Publicitat

Time Out diu

Si els ‘linguine alle vongole e bottarga' d’aquest restaurant sard fossin una cançó, seria 'Sapore' di sale de Gino Paoli. La pasta de sèmola de blat amb cloïsses, ous de llissa dessecats, tomàquet i all ens fa sentir raigs de sol encegadors als ulls, salnitre als llavis i el Mediterrani al paladar. Volem vendre la nostra nonna a canvi de poder capbussar-nos a la salsa que queda al fons del plat, però ens conformem sucant-hi pa Guttiau; unes làmines fines i cruixents de sèmola de blat dur.

En Salvatore, l’amo i cuiner d’aquest petit restaurant amb terrassa del Carmel, ens explica que la cuina de Sardenya és de mar, camp i pastura. “Ara dels plats tradicionals en diem especialitats quan, en realitat, eren plats de supervivència. El pastor s’emportava Guttiau perquè sacia la fam i no ocupa espai, i el pescador s’enduia 'bottarga' perquè no es fa malbé.” La seva és d’una família de Cabras, un poblet a l’oest de l’illa famós a tot Itàlia per les freses de peix salades i seques.

De l’interior fem uns suculents 'gnocchetti' amb ragú de senglar. De postres, una seada: una panada farcida de formatge dolç fos i coberta de llimona i mel. Vins sards, sicilians, vènets, pullesos, piemontesos, emilians i d’aquí. Tot preparat al moment i segons disponibilitat del mercat del barri. Bravo, Terra Mia.

Detalls

Adreça
Ana María Matute Ausejo 31
Barcelona
08024
Transport
M: Alfons X
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà