Si Tailàndia és la terra dels somriures, el Thai Lotus n’és el restaurant. La Pilun, amb un somriure tranquil·litzador, ens informa que a la carta s’especifica el nivell de picantor dels plats. Provem la 'tom kha kung', una sopa de coco i gambes; la 'laab kai', una amanida de carn picada de pollastre, i el curri de vedella, patates i anacards 'massaman nuae'. La sopa i l’amanida compleixen amb l’imperatiu de la bona cuina thai; el dolç, l’amarg, el salat i el picant estan perfectament equilibrats. I el tercer compleix amb les expectatives explosives d’un bon curri.
Aquest humil restaurant de poques taules, molt a prop de la parada de metro de Fabra i Puig, s’ha convertit en menys de dos anys en un punt de trobada de molts tailandesos i el plat que més demanen és el 'pla lui suan': llobarro fregit cobert amb menta, coriandre, herba llimona, xili fresc i sec, gingebre, all, suc de llima i salsa de peix. La Noi, la cuinera, el prepara només per encàrrec, igual que el curri de la seva illa d’origen, Ko Samui. “Els que el tasten acaben plorant per la coentor i l’alegria que produeix menjar-se’l”, ens diu amb un somriure entremaliat. Val la pena fer la trucada el dia abans. El menú del migdia de 10,90 € canvia setmanalment.