L’eslògan d’aquest restaurant càlid no pot ser més clar: cuina vegetariana per a vegetarians i no vegetarians. I la veritat és que un dels restaurants més emblemàtics de Tragaluz ha arribat a l'ambició màxima d'un restaurant basat en les verdures: que hi vagi la gent sense tenir en compte que el restaurant sigui vegetarià o de proteïna animal. La gent simplement hi va a menjar perquè és un lloc tant agradable com saborós –l'interiorisme d'espai obert, fusta i taula ampla transmet serenor– i on Tragaluz ha aconseguit tenir una marca d'autor que ha triomfat a Barcelona. El xef Leandro Ortega és al darrer una carta que fa picades d'ullet a cuines d'arreu del món, però on per damunt de tot aconsegueix plats que venen molt de gust i recordes.
Exemples? N'hi ha uns quants inspirats en el sud-est asiàtic, com uns boníssims cabdells en tempura marinats en kimchi, cítrics, lleugers i cruixents, però també un cebiche groc de bolets i verdures de blat de moro d'allò més refrescant. També aconsegueixen plats contundents i proteínics; una hamburguesa de pèsols, blat de moro i espinacs amb xips
de moniato, per exemple, i el seu apartat de pizzes a Barcelona ha creat escola. I també hi ha plats ovolactovegetarians de traca; us satisfarà un caneló d’espinacs i ricotta amb crema de parmesà. En resum, un vegà-vegetarià inclusiu i gurmet.