Amb el curs acabat de començar, a Time Out volem continuar oferint-te l’oportunitat de convertir-te en un expert cuiner. I ho fem amb una nova edició dels tallers que hem ideat amb DO Penedès i que, en aquesta ocasió, t’obriran les portes de la cuina de Xerta, un restaurant que ha portat la cuina del Delta de l’Ebre a Barcelona i que compta amb una estrella Michelin. Podràs cuinar un deliciós menú mariner i, després, assaborir-lo mentre degustes els vins amb denominació d’origen Penedès seleccionats especialment per a l’ocasió.
Experiència Xerta
El taller gastronòmic se celebrarà el proper dimecres 12 de setembre i el dirigirà el xef Fran López, situat al capdavant de l’equip de cuina del Xerta. La seva cuina és com una finestra oberta a les especialitats de les Terres de l’Ebre, que ell transforma amb tocs d’innovació, sense perdre l’essència tradicional. El resultat li ha permès guanyar diversos premis i reconeixements internacionals i lluir al seu restaurant, ubicat a l’Ohla Eixample Hotel de Barcelona, una merescuda estrella Michelin.
El menú
A la cuina del Xerta aprendràs a cuinar una gran varietat de plats deliciosos. Són els següents:
-Aperitius Xerta
-Coca de ventresca de tonyina (ventresca de tonyina de l’Ametlla de Mar, cruixents de ‘wanton’, cítrics, té verd i all negre)
-Ravioli de cranc blau i anguila (carbassa especiada, salsa de crac blau i el seu corall amb infusió d’aroma de mar al gust)
-Arròs d’ortigues i espardenyes (arròs cremós del Delta amb ortigues, espardenyes, maionesa d’algues i salicòrnia)
-Anguila del Delta (amb all blanc, salsa especiada de soja i sèsam, celerí i cítrics)
-Colomí amb bolets (colomí amb bolets, ‘biscuit’ d’herbes i blat amb la seva pròpia salsa)
-Aigua i sabó (joc d’aparences amb forma de fregall i sabó, tot amb sabor a pinya colada)
-Taula d’embotits (varietat de xocolates especiats en diferents sabors i formes)
El maridatge ideal
Els vins seleccionats per acompanyar aquest menú estan pensats especialment per emfatitzar els sabors i gaudir encara més del sopar. Són: l’Avi Ton 2015 d’Eudald Massana Noya, un blanc amb aromes florals combinats amb els de fruites madures i els aromes propis de bóta; el Reserva Martí 2011 d’Albert i Noya, un negre sofisticat i complex que es conserva durant dos anys en barriques de roure; el Vinya Gigi Chardonnay 2016 de Jean Leon, que destaca per la seva elevada intensitat de fruites tropicals, com el mango i la papaia, sobre un fons floral; i La Capella 2015 de Can Bas Domini Vinícola, de color cirera picota i amb aroma de fruita.
T’hi apuntes?
Només deu afortunats podran gaudir d’aquesta experiència exclusiva, ja que només es posen a la venta cinc entrades dobles, a un preu de 150€ per parella. Si vols ser un dels participants, només cal que et registris aquí i que encreuis els dits per ser un dels escollits. El dijous 6 de setembre farem el sorteig i informarem als seleccionats d’entre totes les persones registrades. Si ets un dels escollits, tindràs 24 hores per comprar l’entrada. Ens veiem a la cuina del restaurant Xerta!