Com a bona ciutat futbolística que és, Barcelona compta amb diferents restaurants especialitzats en graella a l’estil argentí. A Todo Pasa es respira futbol, potser per la devoció del seu propietari i xef, Daniel Volpe, pel Racing d’Avellaneda de los Milito. El local té un nou aire, una mica vintage, molt agradable, amb sales separades i on es pot gaudir d’un bon ambient, a més d’una excel·lent cuina, dominada per les carns a la graella.
Ofereix diàriament dos menús que són complets i ideals per compartir. També té una carta poc extensa, però amb plats molt ben seleccionats per als diferents gustos del comensal local o llatinoamericà.
El més important, anem al moll de l’os, és la cocció de la carn. Després de començar amb panadons, xoriços o lletons, o bé amb un minifilet sobre un lletó crocant (un aperitiu creació de Daniel, que ofereix a amics i clients fidels), vam passar directament al bistec d’Angus argentí al punt sol·licitat.
Per diferenciar entre un restaurant argentí i un altre només cal fixar-se en el domini del graeller a l’hora de satisfer el punt demanat pel client, que, a més de la qualitat, és la clau pel que fa a la carn. A Todo Pasa li han trobat el puntet als seus clients i no cal ni esmentar l’elevada qualitat de la matèria primera. Com que en una taula sovint no coincideixen els punts de cocció, es pot recórrer a una planxa de ferro calent per completar-lo. “Els nostres cuiners s’ocupen de tallar, seleccionar, preparar i buscar la qualitat de les carns”, explica Volpe.
A més de les carns hi ha altres ofertes interessants, com ara les pastes amb diferents salses. Daniel Volpe hi entén de vins i ho demostra. I a les postres, una altra debilitat dels argentins, sorprèn una mena de substitut de l’alfajor d’almívar de llet, reconvertit en una espècie de tiramisú amb gustos argentins.