Tomasso, oberta el 2013, és la pizzeria estil Nova York més antiga de Barcelona en actiu. I té molt bona salut. L'Ariel Galdini, argentí, va anar a NY a estudiar fotografia i hi va trobar pizza! Li va girar el cap a l'inrevés la pizza de Nova York, i quan es va establir a Barcelona no va parar fins que va aconseguir obrir Tomasso. La pizza de Nova York és l'estil que va néixer quan els immigrants italians es van establir a la Gran Poma. I la fórmula de la massa mescla la farina canadenca Manitoba amb farina napolitana: el resultat "té un centímetre de cruixent i és fineta, però té certa humitat i molla que la diferencia d'altres estils", explica. I són boníssimes: els 'toppings' són minimalistes i la pizza és enorme. Pots agafar-ne una porció i no destrempa: està pensada perquè aguanti bé les cobertures mentre te la menges caminant.
Clar que a Tomasso –que té un interiorisme meravellós, amb fotos de NY i estampes de còmic i videojocs vuitanters– te les pots menjar in situ o te les emportes senceres. Són enormes, ideals per compartir, i el seu sabor es caracteritza pel contrast entre 'toppings' salats senzills i una salsa de tomàquet tirant a dolça, com per exemple l'emblemàtica pizza de 'pepperoni', encara que tenen tot un seguit de receptes més barroques, siguin carnívores o vegetarianes. Massa fina suprema, ingredients de qualitat i un servei minimalista en un petit secret de l'Eixample que vessa carisma i amor per la pizza i la seva cultura pop.