La gran novetat d’aquest inquiet barri, que no deixa de parir nous establiments, és la 'robata' (graella japonesa) que acaba d’obrir Sebastià Merlet en el que era el Kotoro. El local té llicència de galeria d’art, per la qual cosa, a més de gaudir de vetllades amb excel·lent cuina japonesa, ens poden distreure les neurones amb acolorides mostres d’art. La seva cuina, ja iniciada al Tomoe de la zona alta, suma alguns plats ben resolts en l’original manera japonesa de concebre carns, verdures i peixos a la brasa.
Les peces es rosteixen ràpidament sobre una graella oberta a alta temperatura que millora eficaçment els sabors naturals dels ingredients.
Ens va sorprendre el pop a la brasa amb salsa teriyaki i quinoa torrada, un plat que s’està convertint en l’estrella. La 'izakaya', taverna japonesa, proposa plats per compartir: se serveixen al centre de la taula, com una invitació a l’intercanvi d’idees i a mantenir un bon debat sobre quin és el millor.
Les beines de soja ('edamame') venen en dues versions, la normal i la picant, saborosíssima. Les 'gyoza' van farcides de vieires i llagostins i l’ànec amb taronja és un magret amb salsa del cítric refrescat amb gingebre, que el fa diferent i fresc. Tornant a la 'robata', és recomanable tastar l’'Ishiyaky', un filet de pobre de bou del nord amb foie gras micuit, amb sake i salsa 'unagi'. El capítol sushi és el que coneixem del Tomoe del carrer de Sant Delfí, amb alguns valuosos afegits. Val la pena deixar-se aconsellar.