És natural que volguem tornar a gaudir el Cap d'Any, una festa la mar de divertida que serveix de ritual catàrtic per començar de nou ben frescos. No cal que retrocediu en el temps per fer-ho! Salteu a la línia temporal de la Xina des de Barcelona i enceteu el 2025 una altra vegada amb els seus costums i la seva abundant i deliciosa gastronomia. Com? Del 22 de gener al 7 de febrer podreu gaudir d'un menú de Cap d'Any xinés per tirar coets al Boa Bao, un restaurant asiàtic que recull les diferents tradicions del continent i les salteja amb les tendències més modernes.
Per la celebració de l'any de la serp, inclouen una sèrie de plats carregats de significats i desitjos (tres entrants, un principal i unes postres) que són típics de la Xina per a les dates assenyalades, especiades amb el seu propi gir culinari. Segons la tradició ancestral, cada plat i ingredient està connectat a una història i transmet un missatge positiu diferent: els noodles representen longevitat i bona salut, els cítrics atrauen sort i prosperitat, el peix simbolitza abundància i estalvi, i els dumplings són símbol de riquesa i fortuna. Cruspiu-vos tots aquests bon auguris plens de gust! Per obrir boca, una de les tapes que us espera és el tradicional Gua Bao: garrí estofat a les cinc espècies servit amb kimchi casolà de col xinesa i maionesa de kimchi. El principal també és tot un espiral de gustos: costelles de porc tendres estofades amb pak choy a l'all, en una salsa dolça i salada caramel·litzada de cinc espècies xineses, i servides amb arròs 'jazmín'. I la muntanya russa dolça vindrà de la mà d'una reinterpretació de Dim Sum, que significa 'tocar el cor', amb taronja i xocolata i un extra de gelat de gingebre i taronja confitada.
El local està especialitzat en els còctels d'autor: uns clarobscurs on la tradició oriental fa manetes amb l'occidental. Us en deixem unes notes d'aquestes delícies: què us sembla un Kimchi Paloma a base de Tequila Don Julio Blanco, aranja, brots de remolatxa i te blau? O potser sou més del Thai'quiri, una versió del daiquiri amb Rom Captain Morgan, Baijiu, coco, Oleo Saccharum de pinya? Podeu combinar-lo a la perfecció amb l'àpat i, si dieu a l'entrada del restaurant que us heu llegit aquest article, us regalen un dels seus combinats. Ja se us fa la boca aigua? Reserveu al (+34) 676 09 29 74 o planteu-vos directament a Boa Bao, a Plaça del Dr. Letamendi, i demaneu taula. Per un any ple de desitjos complerts!