A la vorera de davant del bar Tramendu, a La Bordeta, en Jordi Marzo hi va obrir el Tramendu Encenem Els Fogons –d'acord, el 'naming' és poc ortodox i potser millorable–, la versió en restaurant del germà vermuter i de tapes. I el que no és millorable aquí és la teca, excel·lent: Marzo, un cap de sala que va treballar al Roca Moo i el Petit Comitè, entre d'altres, té el suport a la cuina del xef Juanjo Rodríguez Thomas, un cuiner amb qui va coincidir en els esmentats temples de la cuina catalana.
En l'enlairament del bar Tramendu, Marzo va tenir l'ajuda –literal– dels guisats de la mare en el repertori de tapes. Al restaurant, dels fogons en surten receptes que reten homenatge a la cuina catalana més potent i saborosa, però executada amb mà creativa i d'alta cuina. Aquí tenen intencions exploradores del menjar català més tel·lúric, bé sigui de mar o muntanya; per exemple, rehabiliten aquella bomba primitiva que és la patata emmascarada (patata trinxada amb botifarra negra i cansalada), convertint-la en un trinxat de patata fi, amb suc de rostit i ou escalfat, o uns morralets a la brutesca alleugerits i delicats, plens de matisos mediterranis. I no us perdeu la seva versió total del bacallà, per exemple.