Tres motius per degustar el restaurant amb estrella MICHELIN QUIRAT

Explorem les noves propostes gastronòmiques d’aquest restaurant esmentat a la Guia Roja. Quin és el secret? El producte com a protagonista en cada plat i combinacions precises. Us expliquem tot sobre la seva nova carta!
  1. Quirat
    Foto: Mikel Ponce | Quirat
  2. Quirat
    Foto: Mikel Ponce | Quirat
  3. Quirat
    Foto: Mikel Ponce | Quirat
  4. Quirat
    Foto: Mikel Ponce | Quirat
Time Out en col·laboració amb Quirat
Publicitat

QUIRAT figura a la guia MICHELIN des de 2024 i ha mantingut el seu lloc gràcies a la seva aposta per ingredients de primer nivell i la seva habilitat per reinterpretar les joies del receptari tradicional català amb un enfocament modern.

Al capdavant hi ha el xef Víctor Torres, qui va aconseguir la seva primera estrella MICHELIN en un altre restaurant fa set anys, i ara suma la segona a la seva carrera aquí.

No és d’estranyar, doncs, que també compti amb una ressenya a Time Out amb la màxima valoració: cinc estrelles. Situat a peu de Montjuïc, a l'Avinguda de Rius i Taulet, 1-3, QUIRAT no només és un referent gastronòmic, sinó també el cor culinari de l'hotel InterContinental Barcelona. Dos grans escenaris per a un restaurant excepcional."

El temps ha deixat la seva empremta en QUIRAT, transformant-lo com només els anys poden fer. Per això, ha arribat el moment de posar-nos al dia. Us expliquem en tres temps com ha evolucionat la seva carta!

La veritable estrella: el producte

Sense ingredients, no hi ha plat. A QUIRAT, aquesta premissa és l’essència de la seva cuina, on el producte és el veritable protagonista. La seva filosofia es basa en el respecte pel que la terra ofereix en cada temporada, perquè la qualitat només es garanteix quan tot segueix el seu propi ritme, confiant en els petits miracles que porta cada estació.

Per descomptat, un altre dels seus pilars és la matèria primera de proximitat, tan propera que part d'ella prové del seu propi hort. A la carta actual, els pèsols del Maresme i les carxofes de mitja temporada s’han convertit en els nous imprescindibles.

Com aconsegueixen que l’ingredient sigui el veritable protagonista? A través de combinacions minimalistes, precises i equilibrades, on cada element aporta sense competir. Fins i tot la carta reflecteix aquesta filosofia amb una descripció directa i sense artificis: ingredient, coma, ingredient. Un exemple clar: brioche, mantega fumada i cecina de Wagyu.

Cartes de temporada

QUIRAT adapta la seva carta segons la inspiració del xef i el que ofereix cada estació. Les seves noves propostes capturen l’essència d’aquest present-futur amb plats que combinen mar i terra, animal i vegetal, en harmonia.

Entre les creacions més destacades, trobem el pèsol del Maresme amb sopa de ceba i eriçó de mar, l’alcachofa amb romesco i Mas Farró, o el clàssic cap i pota amb espardeñas. Us agrada el risc? Atents a aquesta combinació: ostra a la brasa amb botifarra del Perol, alcaparró i sopa de farigola.

També hi ha opcions més directes però igual de contundents, com un intens bany de caldereta de llagosta o una delicada composició de fruites i verdures en capes, amb carbassa, cítrics i espècies.

Podeu triar entre el menú de 24K o el de 18K, segons quant espai us quedi disponible… Amb quin us quedeu?"

Germans de sang: vins

Si hi ha una cosa que distingeix QUIRAT, és el seu enfocament en els maridatges. Aquí, els vins i els plats es complementen a la perfecció, com si no poguessin existir l'un sense l'altre.

La seva filosofia és senzilla: capturar l’essència de cada terra i transportar-te directament al seu origen. Per aconseguir-ho, col·laboren amb productors apassionats i cellers ecològics que respecten tant la terra com el raïm, ressaltant el caràcter autèntic de cada denominació.

El resultat: vins que deixen empremta.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat