Gràcies a l’èxit assolit pel Tutusaus del Turó Park, la nau insígnia d’aquesta casa familiar de llarga trajectòria, ha decidit establir un espai per a la degustació dels excel·lents productes que li han donat fama, i presentar una oferta diària de menjars ben preparats al migdia.
Botiga i espai de degustació són oberts des de les nou del matí fins a quarts de nou del vespre, cosa que agraeixen veïns i treballadors del barri i de la veïna avinguda de Gaudí, per poder tastar quelcom de qualitat i sa, ben preparat a qualsevol hora. Els Tutusaus són uns dels cansaladers i formatgers més antics i de més qualitat de Barcelona i són distribuïdors del que es considera un dels millors pernils ibèrics d’Espanya, el pernil Lazo, de Cortegana (Huelva).
La Margarita Tutusaus ensenya la seva botiga i el seu laboratori orgullosa i explica que el nou espai “és un restaurant sense cuina: ens arriba tot diàriament de Centelles, on un xef ens prepara els plats que després servim”. Van obrir al gener i el lloc ja és tot un referent. Quan els vam visitar vam voler començar amb ostres de Gouthier (l’especialista de Sarrià), però “com gairebé sempre que juga el Barça els clients de la botiga no ens n’han deixat cap”, es disculpa la Lucy, que atén molt amablement les taules.
L’assortiment de patés, francesos i de la casa Thior, és un bon entrant i ens va servir per consolar-nos de l’absència d’ostres. La cua de bou, molt ben preparada amb salsa de vi, amb una ració abundant, va ser un encert. De bou autèntic, la seva cocció era perfecta, es desfilava fàcilment i era melosa a la boca. També s’oferien uns canelons de peu de porc, que van quedar per a una altra visita. I ja fora de carta hi havia unes llenties amb molts aficionats al barri. Els dimecres hi ha escudella barrejada i els dijous, fabada asturiana.
Un assortiment de formatges internacionals exquisits (robbiola, taleggio, stilton, gorgonzola i un La Peral asturià) van tancar la sessió. Amb el cafè es poden assaborir pastissos exquisits, preparats a la mateixa casa, com un dietètic de pastanagues o bé un pastís de recuit molt ben fet. El lloc és reduït i no ens hem de posar exigents, sinó assistir-hi amb una actitud de comensal curiós per conèixer quelcom nou i diferent. L’important és la qualitat de l’oferta i la calidesa del tracte.
Time Out diu
Detalls
- Adreça
- Francesc Pérez-Cabrero, 5
- Sarrià-Sant Gervasi
- Barcelona
- 08021
- Transport
- Bonanova, Muntaner (FGC)
- Horaris
- De dl. a dv. de 8.30 a 21.30 h. Ds. de 9 a 2 h. Tancat dg. i festius. Horari d'estiu (del 28 de juny al 31 d'agost) obert de 9 a 17 h (tancat dissabte tarda). Tancat de l'11 al 17 d'agost.
Discover Time Out original video