Us fem un tast de les propostes de Nadal dels hotels 'gastronòmics' de Barcelona!

Alguns dels hotels més luxosos de la ciutat són una capsa de sorpreses gastronòmiques. Descobriu quins són els millors restaurants hotelers de Barcelona i espremeu-los al màxim durant les vacances nadalenques
Hotel El Palace Barcelona
Hotel El Palace Barcelona
Time Out en col·laboració amb MésQHotels
Publicitat

Quantes vegades hem sentit que el restaurant de l'hotel 'x' ha guanyat una estrella Michelin? No és cap novetat que els grans hotels solen acollir grans restaurants. De fet, el Gremi d'Hotels de Barcelona entrega la menció especial 'Hotel gastronòmic' a tots aquells que, per la qualitat de la seva proposta, l'excepcionalitat dels seus espais, la integració de la gastronomia en la seva estratègia corporativa i per la potenciació del producte de proximitat, contribueixen clarament a dimensionar el prestigi i la imatge gastronòmica de la ciutat tant en l'àmbit local com internacional.

Aquests restaurants sobresurten per la seva cuina, la qualitat dels ingredients i la intenció de ser, en un grau o un altre, un reflex de la tradició gastronòmica de la regió. I és que un dels requisits per guanyar-se l'etiqueta, entre d'altres, és la utilització de productes de proximitat i productes amb Denominacions d'Origen Protegides catalanes (*DOP) i Indicacions Geogràfiques Protegides catalanes (*IGP), així com comptar amb una bona carta de vins catalans. Us imagineu totes aquestes qualitats gastronòmiques aplicades a la tradició nadalenca, envoltats d'una escenografia digna d'hotel d'estrelles? Us expliquem com podeu passar el Nadal entre alguns dels hotels més destacats de la ciutat.

1. Diversitat a l'Alexandra Barcelona Hotel

A l'Alexandra Barcelona Hotel tindreu pla i plat per gairebé cada esdeveniment nadalenc i adaptat, també, als més petits i àpats d'empresa. Solomillo és l'espai gastronòmic de l'hotel i la seva especialitat, anunciada al títol, tampoc faltarà a la carta nadalenca, encara que no sigui un clàssic per a aquestes dates. El restaurant s'especialitza en la carn, amb un concepte de 'mesura', on els comensals poden triar el tipus de carn, el seu pes i el punt de cocció. Se centra a oferir productes d'alta qualitat, amb una forta influència en la cuina francesa i mediterrània. A més, destaca pel seu enfocament en la carn d'origen nacional, tractada amb tècniques clàssiques que realcen el seu sabor natural.

Podreu escollir entre variants d'un menú nadalenc per al dia 24, 25 i 26, que inclou la sopa i pilota d'entrants, i totes les opcions compten amb un contundent filet de frisian de primer acompanyat d'un Gratin de Dauphinoise, amanida de fulla de roure amb vinagreta francesa, bimi saltejat, pil de pebre de piquillos i patates fregides. Els menús empresarials també es decanten, clarament, cap als plats carnívors, amb un bon sac d'entrants per compartir que van des de la cecina de León fins a ibèrics o altres opcions més fresques, com una amanida de burrata. El menú de Cap d'Any opta pel filet d'Angus Irlandès, i inclou un toc més mariner, amb ostres d'entrants i una crema de porros, llamàntols i caviar d'oscietra. I tot això us ho prendreu en un entorn de luxe, envoltats de la modernitat i elegància de l'Alexandra Barcelona Hotel, entre estovalles blanques i mobiliari de fusta fosc. Solomillo estarà al punt per aquest Nadal! Amants de la carn, a què espereu?

Mallorca, 251. M: Diagonal (L3, L5)

2. Cap d'Any sota les estrelles a l'Almanac Barcelona

Si busqueu un menú creatiu i alhora sa, trobareu la solució en mans de Rodrigo de la Calle, xef de l'hotel Almanac Barcelona, que compta amb una estrella Michelin i dos Sols Repsol. Amb el seu tradicional lema verd, els menús nadalencs transformaran els plats tradicionals cap a una visió més sostenible, combinant la carn i el peix que habitualment predomina amb una bona injecció d'hortalisses i verdures. No hi faltaran l'escudella, els canelons, el rostit i els plats trufats tant pel sopar de la nit de Nadal com pel dinar del dia de Nadal. Com a principals, el 25 podreu triar entre un llobarro al forn acompanyat de carxofa confitada i vinagreta d'all o un pollastre del Penedès a la catalana amb espinacs frescs i parmentier.

I també hi haurà un menú per llençar coets la nit de Cap d'Any, que se celebrarà al rooftop i espai gastronòmic Azimuth, des d'on poder sentir les campanades a la llum de la lluna. La proposta serà tot un assortiment de plats per a compartir com consomé, ostres, caviar ecològic, 'brochetta' de tonyina i altres delícies ben acompanyades i amb salses diverses. A més, la carta de begudes és innovadora, elaborada amb productes espumosos i fermentats de producció pròpia, que complementa l'experiència gastronòmica, tot sumat a les exuberàncies que guarda el celler del restaurant. Si voleu gaudir de l'essència nadalenca de manera sostenible en un entorn exclusiu, visiteu el Virens i el Rooftop Azimuth de l'Almanac!

- Gran Via de les Corts Catalanes, 619-621. M: Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4)

3. Festes amb influència japonesa al Claris Hotel & Spa GL

Si sou fidels a la tradició nadalenca, però també us perd el menjar japonès, al Claris Hotel & Spa GL trobareu una manera de conjugar totes dues línies culinàries de la mà del restaurant Os-Kuro, classificat en segona posició al concurs Itamae Balfegó 2024. Tant els dies festius de desembre com els d'inici del nou any, hi trobareu una opció més tradicional i una més asiàtica, però en ambdós casos hi veureu transferències. Per exemple, al menú d'empresa nadalenc més típic s'hi cola un original bunyol negre de bacallà, entre pernil i vieira; mentre que al més propi del restaurant hi trobareu una selecció de sashimis, gyozas i altres tapes japoneses, però també un principal de bacallà negre marinat en Miso i Mirin, de base més mediterrània. 

La nit de Nadal, Nadal i el dia de Sant Esteve són de caràcter més popular: els pilars seran l'escudella, els canelons i un tronc de Nadal de postres. Però en un dels menús hi trobareu una forta presència d'anguila, pescada indiscutiblement de la gastronomia nipona, o una esfera de patata i eriçó japonès. No faltarà la carn Wagyu i un mar d'opcions marineres!

Per Cap d'Any començareu la vetllada a la terrassa (i és que alguns dels menús es poden prendre a la fresca), i acabareu a un dels salons de l'hotel, amb un DJ, cava, torrons i mil delícies dinamitzant l'inici de l'any. Encetareu el 2025 enriquint-vos d'altres cultures!

- Pau Claris, 150. M: Diagonal (L3 i L5)

4. Un Nadal en gran al Hilton Diagonal Mar Barcelona

Al Hilton Diagonal Mar Barcelona us esperen un munt d'alternatives per poder gaudir en petit i gran comitè. Pel dia de Nadal compten amb un menú més acotat, amb els típics tres plats i begudes, però també un menú còctel pensat per a famílies nombroses. Els suggeriments en totes dues opcions no deixaran indiferents a ningú, ja que estan pensades per a tots els gustos; a més, es poden adaptar a intoleràncies o règims específics (de fet, veureu que sempre hi ha alguna opció vegetariana).

El menú per emplatar-se fa triar entre tres entrants: ravioli de cua de bou amb ceps saltejats i suc de trufa; caneló de gamba vermella farcit de duxelle de ceps, salsa bullabesa, crumble de fonoll i salicornia; i un altre caneló anàlog en versió 'veggie', d'albergínia fumada amb puré de nyàmera, crumble de fonoll i trufa negra llàminada. Com veieu, un festí ple de textures! Com a principals, caldrà triar entre peix, carn o un plat vegetal. Les postres tampoc decebran: a qui no li crida l'atenció un esponjós de Xixona amb cremós de mango, gelée de cava amb cruixent de pa de figues?

El menú còctel serà tan apetitós com aquest, amb referències tradicionals, però reconvertint els plats per tal que siguin més moderns i variats. Hi haurà canapès freds i calents, un buffet calent i també un bon assortiment de postres. Sigui quina sigui l'opció que escolliu, acabareu més que satisfets.

- Taulat, 262-264. M: El Maresme/Fòrum (L4)

5. Esperit festiu a l'Hotel El Palace Barcelona

Tot el que toquen a l'Hotel El Palace es converteix en or i la seva gastronomia no és una excepció. Per Nadal, s'allunya dels plats de sempre per buscar altres alternatives curioses, mantenint l'esperit de les festes ben viu. Entre totes les opcions de menús, més de sis -que inclouen cartes per a dietes especials i per a nens- hi trobareu una secció compartida d'aperitius ben ampla i plats principals tan llampants com un rap rostit amb salsa d'Oporto i espàrrecs, un xai glacejat amb crema d'albergínia i anacards, o, fins i tot, un caneló de pularda, 'parfait' i pinyons. Plats originals amb glamour francès i d'inspiració nadalenca que us deixaran amb ganes de més. Afortunadament, just després vindran les postres amb el seu famós cheescake o el sablé de xocolata amb flor de sal, mousse Caraibe i 'grue' de cacau (entre altres joies, depenent del menú que escolliu). Ah, i això sí que no ho canvien per res del món: els torrons arribaran amb el cafè i les infusions. I què els hi espera a la canalla? Un menú tant equilibrat com deliciós. D'entrants, hi haurà unes croquetes de pollastre rostit i els llagostins cuits amb salsa tàrtara, entre altres. I el plat principal serà un que no falla mai: un filet rostit amb patates fregides.

A més, l'Hotel El Palace Barcelona és en si un lloc on l'essència del Nadal li ve de fàbrica: l'espai és ple de vida, entre vermells i llums, i estarà més decorat que mai per a l'ocasió. Per un Nadal de pel·lícula!

- Gran Via de les Corts Catalanes, 668. M: Urquinaona (L1 i L4)

6. Inspiracions del món al Kimpton Vividora Hotel

La proposta del Kimpton Vividora Hotel serà tota una volta al món a la qual s'hi pot sumar tanta tripulació com us plagui. Hi haurà diversos menús: un individual, per si ho celebreu amb una o dues persones, un per a grups i un tercer en format còctel per a grups més nombrosos. Tots tenen un denominador comú: plats d'inspiració internacional amb una base mediterrània. Per exemple, entre els aperitius i entrants del menú de grup, veiem la influència llatina en el taco vegetal amb ensaladilla de tonyina i piparres, i la japonesa, en l'amanida de Bimi amb nabius, cremós de moniato rostit, tomàquet, alfàbrega i vinagreta de festuc verd. En l'opció còctel trobareu tota una font d'aperitius freds, calents (bunyols de bacallà, tacos vegetals, raviolis de sobrassada mallorquina, croquetes d'ànec, tàrtar de tonyina i carn...) i un d'estació, amb un arròs a la milanesa de Ca l'Elena. En l'individual, veiem com utilitzen l'excusa del brioix francès per omplir-lo de Fricandó de presa ibèrica de gla i bolets. Potser l'individual és el més pròxim a la cuina mediterrània, amb principals ben contundents: arròs melós de llamàntol i botifarra negra o corbina salvatge amb crema de cloïsses i tòfona fresca. Les postres? Un bon tronc de Nadal.

El menú de Cap d'Any també és més fidel a la cuina i productes de la terra. Alguns exemples? L'entrant: una gamba vermella en salmorra, tomàquets d'alfàbrega, cogombre marinat i vichyssoise de carabiner. I de principals, peix o carn en les seves salses. Sou uns llaminers? Tireu-vos de cap a aquest menú, que hi ha dues postres, a banda dels torrons i les neules!

- Duc, 15. M: Liceu (L3)

7. Gastronomia estel·lar al Monument Hotel

El xef Martín Berasategui, que suma un total d'onze estrelles Michelin, és el director d'orquestra dels dos restaurants de la casa, l'Oria i el Glass, i cadascun d'ells tindrà la seva particular proposta per a cada data assenyalada. Menús sense errors on prima la qualitat dels ingredients, la inventiva i mantenir només alguns dels clàssics. A la nit de Nadal, trobareu propostes amb un toc més sofisticat a l'Oria, amb plats com un foie gras rostit amb guisat de bolets de temporada i caviar; mentre que al Glass podreu assaborir delícies com un carpaccio de Llobarro Mariant amb puré de ceba, llima i ajoblanco lleuger.

L'escudella hi serà present en tots dos menús el dia de Nadal; i, per Sant Esteve (quan només es podrà gaudir de l'àpat al Monument Hotel al restaurant Oria), trobareu sopa de peix amb les seves extravagàncies, txangurro a la Donostorria i caviar, i el caneló, en aquest cas, de cua de vaca. La resta són plats de collita pròpia que us sorprendran per la seva creativitat i bon gust.

La festa final gastronòmica serà el brunch per estrenar l'any 2025 el dia 1 de gener de 13h a 16h, amb safates plenes de delícies fredes, calentes, dolces i líquides. Algunes d'elles: ensaladilla russa d'anguila fumada, 'montaditos' bascos del dia, cons farcits de brandada i piquillo, croqueta de pernil ibèric amb maionesa de tòfona, txangurro a la donostiarra gratinat, lluç en salsa verda amb cloïsses... Les millors vibracions al Monument Hotel per a començar l'any!

Passeig de Gràcia, 75. M: Diagonal (L3 i L5)

8. Desitjos complerts a l’Ohla Barcelona

A l'Ohla Barcelona, el Nadal es viurà per partida doble. Podreu acomodar-vos en qualsevol dels dos restaurants per gaudir d'un final d'any memorable: el Caelis o el Plasshola. El Caelis és el restaurant de la casa amb estrella Michelin, on l'experiència gastronòmica nadalenca hi serà latent durant totes les jornades festives. Tindran quatre menús especials que celebren la tradició i la creativitat de l'alta cuina mediterrània. El sopar de nit de Nadal, el 24 de desembre, obre les festivitats amb plats delicats com el caneló de llamàntol, foie gras i tòfona melanosporum. Del menú del dinar de Nadal destaca el garrí confitat amb cabdells a la brasa, una versió refinada d'un clàssic festiu. I l'última nit de l'any, no us podeu perdre el gall de San Pedro amb 'beurre' blanc al caviar. Us aixequeu l'endemà amb ganes de menjar-vos el món i l'any? Doncs l'1 de gener tenen preparat un dinar que us omplirà la panxa i l'esperit. Els responsables? Un reconfortant filet en crosta al sarment de vinya amb tòfona melanosporum o una sopa thai amb rap i llagostins.

Si preferiu passar l'últim dia de l'any al seu altre restaurant, el Plassohla, també serà memorable, ideal per acomiadar el 2024 en un ambient elegant i modern. El sopar de Cap d'Any us enamorarà amb plats luxosos com el carabiner a la brasa amb bisque i gelée d'estragó o una vieira soasada amb salsa d'ametlla, cogombre en conserva i oli d'anet. Amb una acurada selecció de vins, estareu ben equipats per brindar pel 2025!

- Via Laietana, 49. M: Urquinaona (L1 i L4)

9. Originalitat a l’Ohla Eixample

Al restaurant Xerta de l'Ohla Eixample, la celebració de Nadal i Sant Esteve es converteix en un esdeveniment ple de tradició i sabor, on la gastronomia catalana s'expressa amb elegància i innovació. Aquest menú especial per als dies 25 i 26 de desembre inclou plats que reinterpreten els clàssics nadalencs amb un toc de sofisticació moderna. Els aperitius del xef obren l'experiència amb sabors frescos i lleugers, com el verat amb llet d'ametlles i oli de sàlvia, que reflecteix la puresa dels ingredients locals. Plats com els galets amb pilota i escudella, elaborats amb un brou casolà, evoquen l'esperit familiar de la festivitat, mentre que el caneló d'ànec amb foie i salsa hoisin combina la cremositat de la beixamel amb la sofisticació de l'ànec confitat.

Per celebrar el Cap d'Any, el restaurant ofereix un menú que fusiona productes frescos i tècniques contemporànies amb un ambient elegant i festiu, completat amb cotilló i música al Xerta Lobby Bar. Els aperitius del xef inclouen un mosaic de mariscs del Delta amb aguachile de taronja, que aporta frescor i sabors del mar. Entre els plats principals, l'arròs de gamba vermella, amb el seu cruixent de coral, és una delícia cremosa, mentre que el cérvol royal amb bolets i bledes, cuinat a baixa temperatura, aporta un toc terrenal i intens. Les postres, com l'estrella de cabell d'àngel i pa de pessic de cinc espècies, clouen el sopar amb dolçor i un toc especiat, convertint la vetllada en un record elegant per començar el nou any.

- Còrsega, 289. M: Diagonal (L3 i L5)

10. Celebrar totes les tradicions al The One Barcelona

La gastronomia del The One Barcelona cavalca totes les tradicions nadalenques fins al destí final, el dia de Reis, en un espai que és tot un desig fet realitat: el Somni Restaurant i Cocteleria. Hi trobareu un menú per a cada data assenyalada i tres opcions per a grans grups: dues per emplatar-se (amb entrants, plats principals, postres i celler) i una en format còctel. Aquest últim inclou una àmplia selecció d'aperitius ben elaborats com el mini croissant farcit de foie micuit o les croquetes de gambes vermelles.

La nit del 24 de desembre, la vetllada serà mítica, amb entrants com el tàrtar de vieires amb emulsió de fruita de la passió i, de principals, un 'Rossini' amb foie i salsa Perigord. El dinar de Nadal inclou alguns encenalls de la tradició (entre altres plats més creatius): la sopa de galets amb pilota i el Tronc de Nadal de Xixona amb fruita de la passió.

Si busqueu un lloc on preparin els canelons del dia de Sant Esteve com es mereixen, no us podeu perdre el caneló de tres carns rostides del Somni -abans de transformar recentment la seva línia culinària, durant anys pràcticament només servien aquest plat tradicional en diversos formats-. El dia de Cap d'Any, la llista és ben llarga, amb opcions de peix i carn. I el final més dolç serà el dia de Reis, amb tres plats i un altar reservat al tortell i als dolços nadalencs.

- Provença, 277. M: Diagonal (L3 i L5)

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat