Us descobrim una taverna gallega deliciosa que acaba d’obrir a l’Eixample!

Assaboriu la Galícia més tradicional a Ocafú, un restaurant gallec que fa parada al carrer Còrsega. Truita de Betanzos, pop amb patates o a la cassola, callos a la gallega, llet fregida... Què més es pot demanar? Doncs molt més! Us ho expliquem
Ocafú I Foto: Xulio Rey Lopez
Ocafú I Foto: Xulio Rey Lopez
Time Out en col·laboració amb Ocafú
Publicitat

Quan sentiu la paraula “enxebre” (típicament gallec), la imaginació vola cap a la gastronomia més salvatge de les terres del nord? Sabem que Barcelona no és Galícia, però de vegades aquesta apareix esquitxada per racons de la ciutat. Ocafú és un d’aquests llocs: una font d’on brolla la gastronomia gallega més icònica, des d’empanades fins a croquetes, passant per una àmplia selecció de carns de la terra i productes del mar. El grup La Penela compta amb sis restaurants a Madrid, dos a Barcelona i un a París. La taverna la trobareu al carrer Còrsega, 174, i pot presumir de ser bonica i d’oferir un lloc on es menja bé, abundant i a bon preu. Per començar a fer boca, us expliquem què s’hi cou als fogons.

1. La reina de la casa: la truita

Betanzos és un municipi de La Corunya famós per la truita gallega que porta el seu nom, considerada per molts com la millor d’Espanya. A Ocafú la preparen de meravella perquè porten l’estil betanceiro a la sang: la família Simón Barallobre, propietària de les tavernes La Penela i Ocafú, va obrir el seu primer restaurant a Betanzos l’any 1989. En què consisteix? En una truita capaç de conquerir fins i tot els que la prefereixen amb ceba, tot i que no en tingui, perquè és extraordinàriament sucosa gràcies a les gemmes de més i a estar poc feta. Un altre dels seus atractius? El poder de la patata gallega de màxima qualitat, que et sedueix des del primer mos. La casa porta més de tres dècades servint aquest plat fidel a la recepta original, i és per això que a Ocafú la truita assoleix la seva màxima expressió.

2. Plats gallecs de cap a peus

Descobriu els sabors tradicionals de la gastronomia gallega amb la carta d’Ocafú: una muntanya de plats de tots colors. Per començar, no poden faltar els clàssics gallecs: empanada de bonítol, croquetes cremoses, una suculenta truita de Betanzos disponible en dos mides o el reconfortant caldo gallec. L’autèntica essència marina de Galícia es desplega a la secció de delícies del mar. Navalles a la planxa, cloïsses a la marinera, dorades a la planxa, pop amb o sense patates, i el salpicó de rap i marisc són només alguns dels plats que us transportaran a l’Atlàntic. També podreu gaudir de propostes més elaborades com la cassola de pop, cloïsses i llagostins, els medallons de rap negre o el llenguado a la planxa. Els paladars més carnívors també quedaran encantats: jarret de vedella gallega estofada, daus de croca amb patates i pebrots del piquillo o els callos a la gallega són algunes de les opcions. I els més llaminers no es quedaran sense postres: llet fregida, arròs amb llet, filloas calentes amb caramel, canyetes farcides de crema, la tarta de Santiago o el formatge de tetilla amb codonyat, entre altres. Ja teniu els forquills preparats?

3. Principis honestos

A Ocafú cada ingredient i cada plat es tracta sense secrets, com sempre s’ha fet i com sempre ho han fet les fundadores de la gastronomia gallega més autèntica: les àvies. Seguint les seves ensenyances, Ocafú abandera la seva cuina sota un concepte propi: la gastrosinceritat. La tradició gallega és una barreja que neix de productes conreats al Mediterrani i, també, a l’Atlàntic. Per això, una part dels ingredients es subministra a través de proveïdors locals, mentre que altres s’exporten directament de Galícia per mantenir l’essència de cada recepta. La selecció del millor producte per part de gent de confiança és una peça clau de l’equip (i la filosofia) del restaurant, així com el respecte pel producte de temporada, perquè així ho mana la natura i la dieta atlàntica.

4. En un refugi-taverna

El lloc on podreu gaudir d’aquest riu d’opcions gastronòmiques pescades del nord és el més adequat: un refugi modern amb tocs antics. Els maons vistos incrustats a les parets combinats amb un disseny industrial i mobles rústics us faran sentir que esteu protegint-vos en una taverna adaptada al segle XXI. I en una taverna no pot faltar el bon beure. El maridatge d’Ocafú és espectacular: vins de qualitat a dojo i còctels d’artista. Preparats per a un banquet enxebre en plena Barcelona?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat