Té raó d’existir, el sushi vegà? Després de menjar a Veganashi, la resposta és “i tant!”. Dues sòcies, la Taís Habka (brasilera) i la Tamara Rebollo (barcelonina) van obrir Veganashi el 2020 com a delivery. No tenien experiència prèvia en restauració. A finals del 2022, passat el clatellot de la pandèmia, la demanda era tan grossa que van establir-se com a restaurant al Poble-sec. “El sushi no és tan saludable, en realitat sis peces de sushi tradicional equivalen a tres terrossos de sucre”, diuen.
L’arròs que utilitzen és integral i ecològic, sense sucre afegit. Trobaven a faltar varietat en el sushi vegà (“un avorriment d’alvocat i mango”) i es van llançar a cuinar. I el fan molt bo: el nigiri de tomàquet pera marinat amb algues, amb crema de formatge vegà (tot fet a casa), és deliciós. Fan servir arròs negre en peces com un uramaki amb plàtan mascle glacejat, amb topping de porro, teriyaki i harissa. Són elaboracions saboroses i complexes. I no les carreguen gaire de proteïna completa perquè, com diu la Taís, “aquest no és un lloc per menjar-hi cada dia, sinó per gaudir”.