Tot i els intents per part de la comunitat científica de trobar un vi que curi qualsevol mal, cap home de bata blanca ha aconseguit l’objectiu. Les últimes notícies arriben de la zona del mercat de Sant Antoni, prop de plaça d’Espanya.
Dos italians, l’Umberto i el Francesco han aconseguit deixar atònits els investigadors amb un celler de barri. Asseguren, fins i tot els incrèduls, que només que passeu una estona asseguts al celler els problemes fugen com avions de paper.
La recepta de Vino y Otros Remedios és ben clara: fer feliç al personal amb bons consells i a preus tranquils. “La majoria de vins no arriben als 15 euros”, assegura l’Umberto, fill d’un poble de Salento, al sud d’Itàlia, on el seu pare elaborava vi. “La majoria de clients no són experts. Es tracta d’aconsellar-los bé”. Els ulls de l’Umberto encongits darrera les ulleres es tornen guspires quan parla de vi.
Podeu comprar ampolles i endur-vos-les a casa, però val la pena escoltar els consells dels seus propietaris. Una colla de tauletes flanquegen la prestatgeria on es barregen vins catalans, espanyols i italians.
Hi ha una vida més enllà del Lambrusco dolent i el chianti. Vino y Otros Remedios us garanteix aquesta existència, perquè l’Umberto importa el vi de petits cellers del taló d’Itàlia. És un dels pocs establiments on trobareu vins de les varietats negroamaro i amarone.
Al marge de grans marques
Apart d’algun nom prestigiós, a Vino y Otros Remedios s’escapen de les marques més previsibles i fan la seva al marge de les distribuïdores. Quan pot, l’Umberto agafa la maleta i se’n va a la recerca de petits productors de vins, en busca d’una “història” que, un cop al celler, li agrada explicar als clients.
Aquest establiment ofereix una bona colla de tapes fredes per maridar amb els vins seleccionats de la setmana. A més de les típiques de la nostra cuina, no hi falten els formatges italians i francesos i altres opcions tradicionals com la frisella, un panet de pa dur que es remulla i se serveix amb seitó, mozzarella i orenga. La mortadel·la és a punt d’arribar. Ai!– Montse Virgili .