El Vita Gastrobar és un lloc del qual s’hauria de parlar més: en dos anys ha bastit una clientela fidel i exigent al cor de Gràcia. El seu èxit resideix en una cosa tan senzilla i òbvia com tractar bé i manipular tan poc com sigui possible productes d’alta qualitat. Una mostra d’això la vam tenir amb el tàrtar de salmó (fresc i fumat), amb 'crème fraîche' i gelat de mostassa. Vam seguir amb la degustació de salses Askadinya, nom del restaurant palestí del davant, que també regenten amb èxit i sensibilitat els germans Nabil i Dajlala.
Però la sorpresa va arribar a la taula amb una mousse de foie gras elegantment presentada, amb 'gelée' de porto i pols d’ametlles. De l’equilibrada oferta, no us priveu del carpaccio de bou a l’estil coreà, amb peres, soja, mel, sèsam i pinyons. Per als devots de les tapes, són molt recomanables els calamars a l’andalusa amb una fina escuma de curri i el pop amb Parmentier de patates. L’alambre mexicà amb tortilla de blat de moro encapçala els platets, que inclouen un peix salvatge del dia, amb cirerols, alls tendres i herbes i la mitjana de bou del nord (a la graella amb chimichurri per als més carnívors). Una carn excel·lent, per cert.
Un equip jove i àgil, servicial i atent a la sala i molt experimentat i ben assessorat a la cuina, ofereix al migdia un menú per 13,50 €, en què es poden trobar altres sorpreses, com l’amanida búlgara, els canelons de pollastre i formatge i el filet de vedella amb patates al caliu o el filet de cuixa de xai a la brasa. Lloc confortable, ple d’ambient.