L'hamburgueseria vegana Vrutal Burger Eixample, oberta a finals del 2004, és la primera incursió del grup de restaurants de cuina vegana Believers fora de Poblenou (quelcom que sembla estrany, si tenim en compte que solen aparèixer als rànquings dels millors restaurants vegans del món, sobretot en aquell de color verd generat per les ressenyes d'usuaris). I ho fan perquè la seva manera de treballar no és barata de 'derribo', però sí molt assequible, tenint en compte que una gran relació qualitat-preu és la norma de la casa.
Vrutal Burger Eixample no n'es una excepció. La carta de l’Eixample és gairebé idèntica a la del Poblenou ¿per què canviar res si totes les hamburgueses són grans èxits i han creat afició? Aquí el que importa és que quasi tot està cuinat des de zero, incloent-hi les salses, els entrants, els formatges, els confitats en vinagre i fins i tot un panet vegà, sense mantega. Hi ha receptes més lleugeres i 'adultes' i altres més hedonistes: una hamburguesa de bolets de temporada amb salsa barbacoa, que al·ludeix al porc desfilat, amb envinagrats i veganesa: un entrepà lleuger i elegant que no embafa. En el segon, envejo la que es demana la meva filla: un petit monstre d’un pam i mig amb trossets de tofu estil pollastre fregit, amb salsa de mostassa i àgave, 'coleslaw' i cogombrets. Al capdavant de la cuina hi ha Lorenzo Scurci, un cuiner que ha passat per Dos Palillos, L’Eggs o Sir Victor, i que també dissenya entrants que també han creat escola, com les seves 'ales' arrebossades de coliflor amb maionesa fumada. I atenció a la carta de cocteleria, a bon preu.