1. Xanc i Meli
    © Xanc i Meli
  2. Xanc i Meli
    © Xanc i Meli

Xanc i Meli

  • Restaurants | Catalana
Publicitat

Time Out diu

Dos amics amb molts anys d’estiueig a Cadaqués decideixen obrir un bar de platillos amb aires cadaquesencs. Guisat de peix o tall, de sofregit lent i salsa abundant. Taverners il·lustrats, xanc i meli surt al diccionari comparatiu del parlar Cadaqués-Eivissa de la lingüista Ernesta Sala: m.1. Guisat de peix amb suc. 2.fig. Molt bo, que es menja de gust. Aplicat a qualsevol altre menjar, de qualitat culinària. El repertori no és gaire llarg però sí saborós i ben executat: bacallà amb mussolina d’alls i samfaina, mandonguilles amb sípia ben brutes de tinta, callos de vedella i pèsols ofegats. En un món de barres dedicades al fregit, al tataki i al cebiche, ells opten per la cullera. Per postres, boníssima Tatin (seva) i taps de Cadaqués.

Detalls

Adreça
Francolí, 53
Gràcia
Barcelona
08006
Transport
Pàdua (FGC)
Horaris
Dl. tancat. Dt. i dc. de 18.30 a 24 h. De dj. a ds. de 13 a 16 h i de 18.30 a 1 h. Dg. tancat. (Juliol: Dl. i dt. de 18.30 a 24 h. De dc. a dv. de 13 a 16 h i de 18.30 a 24 h. Ds. i dg. tancat. Agost: tancat.)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà