El French Margarita m’agafa per sorpresa. Arriba amb dues rodanxes de llima deshidratada que hauré de mossegar i xuclar abans de glopejar-lo. Aquesta recepta de tequila, triple sec, Chartreuse i suc de cumquat em roba el cor. És un dels còctels ideats per Carles Bonnin per al Xibarri, un espai polièdric a l’hotel Yurbban que aconsegueix excel·lir en un maridatge en auge: gastronomia i cocteleria de qualitat.
La planta baixa, on es troba el Xibarri, és una dutxa calenta de sobrietat i estil que culmina en un pati interior irresistible. La cuina de Carles Garriga no té secret, però té una matèria primera colossal: clàssics catalans com mandonguilles amb sípia, croquetes o una presa ibèrica còsmica descendeixen fins a les estovalles i desapareixen del plat.
La Irene, una cambrera exemplar, fa aterrar a taula un Botanic Experience: mescal, Saint Germain, bíter Anet, camamilla i cervesa de gingebre. Espectacular. Llàstima que sigui nit de pluja, perquè l’experiència Xibarri es pot viure també a la terrassa 360° de l’hotel, un mirador que els caps de setmana s’omple de música en directe. Que fa fred? Tranquils, la banda es trasllada a la planta baixa i que no es trenqui la nit, sisplau, que no es trenqui..