Si voleu menjar calent japonès bo, però us espanta la síndrome del fals japonès –i del glutamat sense mesura– Yatai és la vostra solució. Aquesta és la sucursal barcelonina –àmplia i acolorida– que va obrir el 2015 en Kenzo Koketzu, un cuiner japonès que el 2011 va obrir el primer restaurant de 'street food' japonès a Sitges. 'Yatai' significa literalment "parada o botiga", i així és com en diuen allà als carros que roden amunt i avall venent menjar pel carrer.
Aquest és l'esperit del restaurant: oferir un mostrari de menjar popular japonès ben fet i a preus assequibles. Hi trobareu fideus, bols d'arròs i sushi, però ja sabeu que el fet distintiu dels restaurants a el Japó és l'especialització extrema: Koketzu és un mestre en 'okonomiyakis' i 'takoyaki'. El primer és l'anomenada pizza japonesa, amb una base de col a la planxa i que ell prepara, per exemple, amb gamba, calamar i bonítol sec. El segon són aquelles boletes de farina i ou farcides de pop, cruixent per la tempura i meloses per la salsa, una delícia. Tot el menjar el prepara en planxes japoneses i en una cuina oberta, davant del client. I el lloc és un homenatge al 'manga': ideal per anar-hi si els vostres fills es deleixen per la cultura i la teca japonesa.