Si no us sona el nom de Yoaké San, només us hem de dir que aquesta dona va ser la finalista de l’edició francesa de Master Chef, i que després va tenir el seu propi xou televisiu al país veí. I la veritat és que ens agrada molt que hagi abandonat la fama a ‘macronlàndia’ per regentar Yubi, un restaurant a Muntaner amb Diagonal: a Barcelona no vèiem cap encreuament de França i el sud-est asiàtic d’ençà l’enyorat restaurant Me. Yubi está dividit en un espai blau (que simbolitza la serenitat japonesa) i un de vermell (la rauxa de França). El nom significa dits en japonès, i alhora són les síl·labes dels noms de les seves filles i el seu marit i soci, el DJ Ben Weiss: això de nit és un restaurant avellutat i elegant.
Esclar que Yoaké San posa l’èmfasi en Japó –el seu pare és francès, la seva mare d'Hiroshima– i no pas en el Vietnam, amb plats que fan venir salivera només de sentir-los, com per exemple unes 'gyoza' amb bou al borgonya, o foie semicuit al sake amb ponzu de tòfona negra. Aquests darrers dos són plats d'aquells que fan diana i defineixen una cuina amb caràcter: fons de salsa de cuina clàssica francesa i cítrics i espècies nipones. Té un estil elegant i contundent, personificat en una costella de vaca vella cuinada a baixa temperatura durant 72 hores, amb verduretes baby i un puré de patates ben mantegós.
I també té una part 'gastro' de luxe informal que passa per un 'raw bar' amb ostres franceses Marennes Oleron (amb el segell de qualitat label rouge), elaboracions en cru i caviar iranià, xampany i sake. Luxe amb ànima i 'savouire faire' culinari.