Al Líban, el ‘zaatar’ és gairebé el sabor per excel·lència: una barreja d’espècies tradicional i molt arrelada, a base de sèsam, farigola i oli d’oliva, que es combina amb una massa acabada de fer. No només està boníssim, sinó que, a més, és un d’aquells ingredients que fa les delícies de vegans i vegetarians, perquè es pot menjar tal qual o farcit amb labneh (un formatge de iogurt), burrata i altres formatges. I a Z&Co. Lebanese street food, al cor de l’Eixample barceloní, han fet d’aquesta especialitat tot un emblema que presideix la seva carta, encara que l’acompanyament és ampli, variat i també deliciós.
A la seva cuina oberta, i amb ingredients frescos i de qualitat, amassen a mà i elaboren en un forn tradicional libanès wraps variats, un tipus d’entrepà que al Líban està molt més arrelat que els shawarmes. Destaca especialment el Tawouk Wrap, de pollastre marinat a la graella, patates fregides, cogombres en vinagre i salsa d’all casolana… per llepar-se’n els dits! També cal provar especialitats com el Kafta & Formatge, amb vedella, formatge fos, tomàquet i maionesa sobre una massa acabada de fer. De fet, la seva carta és tan extensa que us costarà triar! I podeu improvisar, perquè tot ho tracten molt bé i ho preparen a la perfecció. Això sí, si voleu que el vostre viatge gastronòmic al Líban sigui del tot complet, demaneu-vos una Almaza per acompanyar el menjar: és la cervesa més coneguda del país i no us decebrà. Salut!