Clàssics teatrals per a la canalla en versió il·lustrada i online!

Una selecció del millor teatre clàssic arriba il·lustrat i adaptat per a criatures al canal de YouTube del Teatre Lliure. Us expliquem què trobareu i quan ho podreu veure i gaudir!
Clàssics per a criatures, Canal Youtube Teatre Lliure
Ana Yael / Teatre Lliure
Time Out en col·laboració amb el Teatre Lliure
Publicitat

Amants del teatre, tenim bones notícies per a vosaltres i els petits de casa vostra! El Teatre Lliure ha donat amb la manera perfecta per introduir als vostres fills dins del fascinant món de la dramatúrgia fins i tot de forma virtual: el cicle 'Clàssics per a criatures'. Des del pròxim dia 21 de maig i fins al 14 de juny, oferirà a través del seu canal de YouTube quatre adaptacions il·lustrades de quatre obres imprescindibles de la literatura dramàtica universal: ‘La Casa de Bernarda Alba’, de Federico García Lorca; ‘Terra Baixa’, d’Àngel Guimerà; ‘Antígona’, de Sòfocles; i ‘El rei Lear’, de William Shakespeare’. 

Cada una de les obres estarà adaptada per un dramaturg o dramaturga catalans contemporanis per se explicats en format audiovisual, amb la col·laboració d’un il·lustrador o il·lustradora. La idea és acostar els clàssics als més petits de la casa d’una manera fàcil, divertida i molt amena! 

Les entrades tenen un preu de 3 € i les podreu aconseguir directament a la pàgina web del Teatre Lliure. Un cop les hàgiu comprat, només haureu de ‘clickar’ a l’enllaç de la Sala online del Lliure que us arribarà a través del vostre correu electrònic per poder començar a gaudir de l’espectacle. Així de fàcil!

Us heu quedat amb ganes de saber-ne més, oi? Continueu llegint per conèixer totes les dates programades d’estrena. I perquè refresqueu la memòria i pugueu començar a endinsar als nens dins la història, us en deixem un petit tast de cadascuna!

‘La Casa de Bernarda Alba’, Federico García Lorca

Del 21 al 24 de maig

Aquesta obra universal de Lorca explica la història de Bernarda Alba, una dona molt conservadora que queda vídua i imposa a les seves cinc filles, Angustias, Magdalena, Amelia, Martirio i Adela, viure vuit anys de rigorós dol. Victòria Szpunberg ha fet una adaptació en què la criada, Poncia, interpretada per Antònia Jaume, es converteix en la protagonista i narra la història a una nena curiosa que llegeix l’obra d’amagat dels seus pares. La il·lustradora Ana Yael ha creat unes imatges delicades i suggerents que omplen de llum aquesta fosca història.  

‘Terra Baixa’, Àngel Guimerà

Del 28 al 31 de maig

Amb aquest drama amorós, Àngel Guimerà explica la història d’en Sebastià i la Marta, dos joves que mantenen una història d’amor secreta. Davant la por que el seu romanç surti a la llum, Sebastià decideix casar-se amb una pubilla i casar la Marta amb un altre home, en Manelic, un pagès que viu a la Terra Baixa i que ràpidament s’enamora de la Marta. En Manelic, però, aviat coneixerà la veritat el que acabarà donant a la trama un gir inesperat. Pau Miró és encarregat de dur a terme l’adaptació d’aquesta mítica obra del teatre català que es podrà veure adaptada per a criatures i il·lustrada al canal Youtube del Teatre Lliure. 

‘Antígona’, Sòfocles

Del 4 al 7 de juny

Aquesta tragèdia escrita per l’autor grec Sòfocles està basada en una llegenda tebana i té com a protagonistes principals a Antígona, Eteocles, Polinicies i Ismene, tots ells fills del personatge mitològic Edip rei. A través d’aquesta obra, Sòfocles posa de manifest dues nocions del deure que ràpidament es veuran enfrontades i que acabaran tenint conseqüències fatals per a tots els germans: el deure familiar i el del compliment de la llei. L’obra serà adaptada per Helena Tornero i comptarà amb il·lustracions de Pau de Nut. 

‘El rei Lear’, William Shakespeare

De l’11 al 14 de juny

Aquest clàssic de Shakespeare explica la història del rei de la Bretanya, el rei Lear, qui promet dividir el seu regne entre les seves tres filles segons l’afecte que sentin per ell. Les respostes de les seves filles grans, Goneril i Reagan, agraden al rei qui decideix lliurar-les-hi una tercera part del regne a cadascuna, mentre que la de la seva filla petita, Cordelia, provoca la seva ira fins al punt de desheretar-la. Aviat, el rei es penedirà del seu error en conèixer les veritables intencions de les seves filles grans, que l’acabaran portant a viure com un autèntic rodamón. Jordi Oriol serà l’encarregat d’adaptar aquesta magnífica obra. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat