Fira Tàrrega, que Moritz patrocina, vol ser més que un punt d’exhibició d’espectacles i s’involucra també en el procés creatiu, donant suport als artistes. Cada any es fa una selecció de projectes que defugen el convencionalisme escènic i tenen un ingredient clar de recerca i d’innovació en l’àmbit de les arts de carrer. Aquesta és la premissa del programa Suport a la Creació, que aquest 2017 compta amb un total de catorze projectes. Entre les propostes també hi ha coproduccions transnacionals d’arts de carrer, que posen de manifest la vocació internacional de FiraTàrrega.
Amb les companyies s’acorda un pla de residències amb estada a Tàrrega, on els creadors fan créixer els seus espectacles. El resultat d’aquests treballs es pot veure fins al setembre als assajos oberts programats a diversos indrets de Tàrrega, que van arrencar a l’abril amb el nou projecte de la companyia Los Galindos i el seu circ visceral.
Hi ha teatre físic i de moviment, que trenca distàncies i integra circ, manipulació d’objectes i música. També hi ha teatre de text que convida a la reflexió, com per exemple Momentos estelares de la humanidad, d’Eléctrico 28, i Pool (no water), d’Íntims Produccions.
L’entrada és gratuïta i no tots els espectacles són al carrer: alguns es fan en espais on l’aforament és limitat i cal fer reserva.
Viu els assajos oberts al juny
Si esteu pensant a sortir corrents cap a Tàrrega a veure in situ els assajos oberts del programa Suport a la Creació, us animem a fer-ho! El pròxim serà el 10 de juny a les 18 h, a la plaça dels Comediants, i anirà a càrrec de la companyia mvmproduccions. Una lectura dramatitzada de l’obra aXamor o mujeres áureas, per a públic a partir de 12 anys, que vol fer un reconeixement als referents dramàtics oblidats de la literatura del Segle d’Or espanyol, situant la figura de la dona en el centre de l’escena. El 29 de juny, a les 20 h, és el torn de Pamela Montenegro, artista uruguaiana que presenta Rehistorización presencial als despatxos Cal Trepat. Adreçat al públic adult, està vinculat a les arts de carrer i fa una mirada crítica a l’explotació agrària.