Pol López, 'El misantrop'
Foto: Marc Mampel / Teatre LliurePol López, 'El misantrop'

Ressenya

El misantrop

3 de 5 estrelles
Pol López és un Alceste excel·lent en una versió d''El misantrop' de Molière que no acaba de convèncer
  • Teatre
  • Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
  • Crítica de Time Out
Andreu Gomila
Publicitat

Time Out diu

A Pol López, la Puigserver li va bé. A 'Crim i càstig' va fer un Raskólnikov de primera, un home perdut pels seus actes. I ara, a 'El misantrop', encarna un Alceste que no es troba gaire lluny del protagonista de Dostoievski, un personatge que confia poc en la humanitat, tossut, idealista, a qui se li ha acabat el seu temps. Al seu costat té una Mireia Aixalà (Célimène), l'esposa, que sap jugar les seves cartes i un Norbert Martínez (Philinte), l'amic, que sap el que es fa. El problema és que la proposta de David Selvas no acaba de funcionar.

A 'El misantrop', Molière va voler retratar la hipocresia de la noblesa del seu segle, el XVIII, a través d'un personatge que no sabem si plànyer o si fa gràcia. Selvas situa l'acció en una discogràfica on l'Alceste n'és el fundador i ideòleg i la seva dona, Célimène, la seva ajudant i impulsora d'un festival. La resta de personatges, d'una manera o altra, treballen per a Alceste, és a dir, estan en el negoci de la música. Com a l'obra original, l'acció transcorre durant un dia, però el que hi passa, al Lliure, hi té poc a veure.

Molière fa que Oronte li demostri el seu talent a Alceste amb un sonet, que al Lliure es transforma en una cançó urbana

Sergi Pompermayer signa la dramatúrgia i Pablo Macho Otero té el mèrit d'haver rimat el nou text. Flirtegen amb l'original: Molière fa que Oronte li demostri el seu talent a Alceste amb un sonet, que al Lliure es transforma en una cançó urbana. Més enllà d'això, pocs punts de connexió. A l'original, per exemple, Alceste i Célimène no estan casats i ella té almenys quatre amants, un dels quals és el protagonista, amb qui juga tota l'estona. Selvas converteix la seva relació en una cosa molt més conservadora.

Selvas, a més, col·loca una banda sonora força estranya: poden conviure en una mateixa obra el 'Human nature' de Michael Jackson i el 'Sufre como yo' d'Albert Pla? El problema principal de tot plegat és que la funció pateix de poca versemblança. I el joc metateatral amb què arrenca no ajuda gaire. De què ens estan parlant?, ens demanem. De creure en uns ideals i no defallir? De la fidelitat? De la confiança? De l'ego dels artistes?

No et perdis la llista de les obres recomanades que hi ha a la cartellera ara mateix.

Detalls

Adreça
Teatre Lliure: Montjuïc
Pg. Santa Madrona, 40-46
Sants-Montjuïc
Barcelona
08038
Transport
Espanya (M: L1-L3-FGC), Poble Sec (M: L3)
Preu
12-32 €

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà