Menar
© Leo CastroMenar
© Leo Castro

El top 11 de FiraTàrrega 2016

Aquí teniu les obres que us faran anar a la capital de l'Urgell a gaudir de bona creació contemporània

Andreu Gomila
Publicitat

Del 8 a l'11 de setembre, Tàrrega explotarà com cada any per culpa de la creativitat fora mesura i les propostes escèniques de 57 companyies, provinents de 9 països. El país convidat d'aquesta 36a edició és Xile. I, a més, hi podreu veure moltes estrenes (33). I, el que és més interessant, FiraTàrrega participa en la producció de 15 espectacles, un 25% de la programació. Poca broma. Aquí destaquem els espectacles que no hem vist a Barcelona fa poc. Però que sapigueu que podreu veure, per exemple, el magnífic 'inTarsi' de la companyia de circ 'eia'. O 'Si sabes lo que hay', d'Ernesto Collado!

1. Fulgor

La companyia xilena Teatro Niño Proletario és un dels grans atractius de FiraTàrrega. Sempre s'han centrat en les fractures socials i en la marginació. Fa tres anys ja van venir amb 'El otro'. En aquesta nova producció tracten de la immigració i de la supervivència en el context d'un món desigual i entestat en un creixement sense límits. Cal Trepat. 8, 21 h. 9, 18 i 21.30 h. 10, 11.30 h.

2. Menar

Dir que Joan Català és un dels artistes escènics del país que més ens està sorprenent sembla ja una obvietat. Si no s'ho creuen, vagin a veure el seu 'Menar', el resultat del procés d’investigació escènica que han dut a terme Roser Tutusaus i el mateix Català. Una corda de 30 metres i dos cossos ocupen l'espai públic per interactuar amb el públic. Plaça de les Nacions. 9 i 11, 11 h. 10, 19 h.
Publicitat

3. Algo de mí, algo de ti

La relació entre Mèxic i FiraTàrrega és més que fluïda i excitant. Per l'Urgell han passat les millors companyies del país llatinoamericà i s'han creat ponts estables entre els dos països. I sovint amb resultats extraordinaris. Aquí tindrem el director Antonio Zúñiga, que ha ideat una proposta participativa i testimonial que parteix de la vida de les persones de Tàrrega. 30 parelles són convidades a compartir el seu testimoni convivencial, la seva relació i la seva vida en comú. Pl. Sant Antoni. Del 9 a l'11, 21 h.

4. A mí no me escribió Tennessee Williams

Després d'estrenar al Grec amb èxit 'La fragilitat dels verbs transitius', la companyia de Roberto G. Alonso torna a confiar en Marc Rosich per fer una peça multidisciplinar que fa incursions en la dansa, el teatre gestual, el text clàssic, el playback, la cançó en directe i la performance, buscant la proximitat amb el públic en un escenari no convencional. I tot a partir de la història d'una gran que explica tot el que troba a faltar de la vida. Poliesportiu Municipal. Del 9 a l'11, 17.30 i 19.30 h.
Publicitat

5. Apocalypse Uploaded, la transhumantzació de les Abelles

La companyia LAminimAL de Daniela De Vecchi té en Tàrrega el seu centre de proves. Aquí estrenen les seves noves creacions. I en aquest cas estem parlant d'un 'site-specific' que parla sobre la identitat, de les diferents versions del jo apocalíptic i de com tornar a començar. Un viatge al jo del futur per reflexionar sobre el jo del present. El Molí del Talladell. 9, 20 i 22.30 h. 10,  20 i 23.30 h. 11, 17 i 20 h.

6. El fill que vull tindre

La companyia valenciana El Pont Flotant ve a Tàrrega a fer el que saben fer: excitar-nos i emocionar-nos. Amb el recull escènic del diàleg intergeneracional sorgit durant les sessions d'un taller de creació escènica al voltant del valor, la dificultat i l'esforç que requereix educar. Conflictes, pors, desitjos... Una dramatúrgia teixida amb el fil del temps, no exempta d'autocrítica, d'humor, tendresa i ironia. Cal Trepat. 10, 22.30 h. 11, 18 h.
Publicitat

7. La cocina pública

Una altra aposta xilena que heu de veure, la de Teatro Container: una cuina ambulant, albergada en un contenidor marítim. Una experiència a la recerca de receptes i d'aromes que fan aflorar històries, que rememoren personatges i que revelen moments íntims carregats de sabors i d'humanitat. Els veïns del barri cuinen amb els comensals, generant una trobada social que permet el reconeixement dels diversos costums culinaris dels habitants d'un territori. Col·legi Àngel Guimerà. Del 8 a l'11, 14 h.

8. Furieuse tendresse

Tres exaltats surten a escena amb la mateixa passió que desprèn el rock i la poesia  del disc 'Horses' de Patti Smith. Aquest és el punt de partida de la companyia francesa Cirque Exalté. Un espectacle que connecta el circ pluridisciplinari amb la cultura 'underground' dels anys 60 i 70. Espai La Maleta. 9 i 10, 23.30 h.
Publicitat

9. Barcelona (contra la paret)

La jove compania LaPùblica ens presenta tres personatges, tres històries i una única ciutat, Barcelona, que es ven al món com a un indret plural i divers, tot i que en els últims anys hem viscut el 4F, l’assassinat de Juan Andrés Benítez, els morts al CIE i els contrastos socials i de classe. Una proposta valenta. Pl. dels Comediants. 9, 22.30 h. 10, 23 h. 11, 21 h.

10. Manifesta

Els Obskené van a Tàrrega a parlar de l'espai públic, la comunitat i el ritual col·lectiu. I ho faran a partir d'un manifest per qüestionar-se i una festa per ballar. Una proposta visual i genuïnament de carrer. Una simbiosi de circ, text i música. Un projecte resultant del treball en equip d'una sèrie de creadors de nacionalitats, trajectòries i llenguatges artístics diversos. Espai Reguer. 9, 22 h. 10 i 11, 24 h.
Publicitat

11. Riff this, Riff that

La companyia de dansa urbana de Nova York Ephrat Asherie Dance promet que ningú marxarà del seu espectacle sense unes ganes terribles de ballar. Barregen molts estils nascuts de la diàspora africana, incloent el jazz, el hip-hop, el house i el breaking. Plaça de les Nacions. 9 i 10, 23 h. 11, 20.30 h.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat