Àngel Llàcer a 'La Jaula de las locas'.
© Iván MorenoÀngel Llàcer a 'La Jaula de las locas'.
© Iván Moreno

Els protagonistes dels musicals de Barcelona

Daniel Anglès, Anna Moliner, Roger Casamajor, Àngel Llàcer, Carmen Conesa i Georgia Stewart faran saltar espurnes

Andreu Gomila
Publicitat

La temporada teatral que comença va plena de musicals de gran i mitjà format, cosa insòlita a Barcelona. Aquests són els seus protagonistes, els actors que tindran la missió d'arrossegar milers de persones als teatres per a què el gènere més popular covi una nova edat d'or. Són noms que ja coneixes i algun que et sorprendrà. Són els noms que hauríem de permetre que, per fi, Barcelona sigui una plaça forta per als musicals. Ens ho Daniel Anglès: "A Barcelona no falten ni artistes, ni teatres, ni talent. Ens falta públic. No soc gens pessimista. Però hem d’assumir que tenim menys públic que el que hauríem de tenir. Només amb l’àrea metropolitana de Barcelona o tot el territori català, hauríem de tenir més espectadors".

NO T'HO PERDIS: Els actors i les actrius més sexis

Qui són?

Des d’El Musical Més Petit a mitjans dels 90 fins a la direcció artística del Teatre Condal hi ha un llarg camí i molt d’esforç. Amb un ull sempre posat a Nova York i Londres, Daniel Anglès ha aixecat una carrera en la qual ha destacat per ser el principal introductor a casa nostra dels vents del nord. La seva última gran aventura va ser muntar 'Rent' al Casino de l’Aliança del Poblenou, transformat en un escenari de l’Off Broadway. L’empresa de convertir el Condal en un teatre de referència que estigui ple cada nit és un repte que assumeix amb totes les conseqüències. 'Fun home' és la seva primera aposta: "És de rabiosa actualitat quant a l’escriptura: a l’Old Vic de Londres se’ns han avançat dos mesos que si no, el Condal hauria estat el primer lloc fora de Nova York on s’estrena. Anem molt ràpids. A més, és una temàtica i un contingut que és molt de teatre. Es mou en aquest format que podem gestionar molt bé, com 'Casi normales', musicals que van a buscar la complexitat, musicals que commouen, que transformen".

L’aliança entre l’actriu Anna Moliner i el director i dramaturg Jordi Prat i Coll ens ha portat alguns dels moments més brillants del teatre català dels últims anys, començant per 'Liceistas y cruzados' i acabant per 'Requiem for Evita'. Però els calia alguna cosa grossa, com 'Els jocs florals de Canprosa', de Santiago Rusiñol, a la Sala Gran del TNC. A ella, no li fa gens de por, ja que va debutar-hi amb 14 anys, amb 'Mar i cel'. Ella és la Maria, una pagesa que marca el pas d’un triangle amorós, entre els personatges que interpreten Francesc Ferrer i Jordi Coll, entre el poeta inflat jocfloralesc i l’artista pur, respectivament. “És una sàtira dels Jocs Florals d’aquell temps [primeria del segle XX] i els personatges són caricatures escrites amb un traç molt gruixut”, ens explica Moliner. “El nostre repte és donar veritat a diferents jocs teatrals, que tot tingui entitat, que sigui creïble”, afegeix. La peça va de finals del XIX fins al nostre temps en un recorregut que contraposa les dues Catalunyes, la popular i la conservadora.

Prat i Coll farà sentir en una mateixa funció al Nacional 'L’emigrant' i 'La Moreneta' al costat del 'Me gustas mucho' de Rocío Durcal i 'Si yo tuviera una escoba'. “Quan tornaré a tenir l’oportunitat de cantar 'Marieta de l’ull viu' vestida com una vedet al Nacional?”, riu Moliner. Oportunitats de veure un musical amb tots els ets i els uts al TNC no en tenim gaires, de fet. O de sentir 'La Moreneta' liderada per les Sey Sisters com si fos 'Els miserables' al final del primer acte?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat